XRP koers op het punt van doorbraak: nieuwe bull run op komst?
Na jarenlang in een dalende trend te hebben gezeten, heeft het XRP/BTC paar een belangrijk steunniveau bereikt en veerde het weer op. Als de geschiedenis zich herhaalt, kan dit betekenen dat XRP de oude prijspunten tegen Bitcoin gaat zien. Dit kan mogelijk leiden tot een grote bull run voor de XRP koers, zeker nu er wereldwijd steeds meer vraag is naar alternatieven voor de Amerikaanse dollar, zoals door de BRICS-landen.
Technische analyse van XRP koers
Als we naar de koers van XRP in dollars kijken, zien we op de wekelijkse grafiek een ‘Reverse Head and Shoulders’-patroon en een bullish divergence op de RSI (Relative Strength Index). Als XRP de week stabiel boven het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde sluit, kan het in de volgende liquiditeitszone terechtkomen, boven de $0,70.
https://twitter.com/MikybullCrypto/status/1837044548159029604
De laatste weken hebben grote investeerders, ook wel whales genoemd, veel XRP gekocht. Uit gegevens van Santiment blijkt dat deze whales meer dan 380 miljoen XRP hebben opgekocht, ter waarde van meer dan $228 miljoen in slechts 10 dagen.
De interesse van institutionele investeerders in XRP blijft toenemen, vooral nu Ripple zijn On-Demand Liquidity (ODL) programma verder ontwikkelt. Met ODL werkt Ripple samen met financiële instellingen wereldwijd om grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper te maken, waarbij XRP centraal staat.
Ripple’s ecosysteem blijft groeien
Het Ripple ecosysteem blijft zich ook uitbreiden, wat kan bijdragen aan deze mogelijke stijging van de XRP koers. Zo heeft Grayscale Investment onlangs de Grayscale XRP Trust geopend, waarmee institutionele beleggers kunnen investeren in effecten die de Coindesk Ripple Prijsindex (XRX) volgen. Dit is een belangrijke stap om meer grote investeerders naar XRP te trekken.
Ripple’s ontwikkelaars hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan verbeteringen voor het XRPL-netwerk (XRP Ledger). Deze upgrades zorgen ervoor dat XRPL schaalbaar, veilig en betaalbaar blijft, met als doel om Web3 oplossingen te ondersteunen.
Ripple wil de bruikbaarheid van XRP vergroten door EVM-compatibiliteit te ondersteunen, wat de integratie met gedecentraliseerde applicaties makkelijker maakt. Daarnaast heeft Ripple een eigen DEX (decentrale beurs) en AMM (geautomatiseerde marktmaker) gelanceerd, met plannen om binnenkort stablecoins uit te brengen die door fiat worden gedekt.