ETH whales stappen af van altcoins, Ethereum koers in gevaar – wat gaat Ethereum doen?

566 totale weergaven
Ethereum koers na whale verkoop
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Ethereum koers wordt nauwlettend in de gaten gehouden vanwege opmerkelijke activiteiten van Ethereum whales. Onlangs verkocht een grote ETH holder namelijk maar liefst 15.000 ETH, wat in totaal een waarde betreft van ongeveer $ 38,4 miljoen. Hij schoof het door naar Kraken en die beslissing zou wel een voor een bearish momentum kunnen zorgen op de markt.

Whales hebben normaal gesproken behoorlijke hoeveelheden aan crypto in bezit, waardoor ze een grote invloed kunnen uitoefenen op trends op de markt. Zo kunnen dergelijke verkopen er namelijk voor zorgen dat de verkoopdruk van Ethereum toeneemt.

De reden voor de verkoop is waarschijnlijk door een combinatie van twee factoren. Aan de ene kant zag Ethereum een stijging van maar liefst 13% in de afgelopen week, maar aan de andere kant zijn er ook zorgen over de richting die de gehele markt opgaat.

Op het moment dat de whale de verkoop doorzette, naderde de Ethereum koers een belangrijk weerstandsniveau, rond de $ 2650. Andere investeerders gaan dan vaak hetzelfde doen en als vervolgens de verkoopdruk toeneemt, dan vergroot dat de kans op een bearish trend.

Uitstroom onder de Ethereum ETF’s

Er is dus onzekerheid over de Ethereum koers, maar ook de Ethereum exchange traded funds (ETF’s) hebben een behoorlijke uitstroom gezien. Zo zag Grayscale’s spot ether ETF (ETFE) gister bijvoorbeeld hoe er $ 80,6 uit het fonds opgenomen werd. In totaal werd er maandag een netto uitstroom van $ 79,3 miljoen geregistreerd over alle crypto ETF’s van Ethereum samen.

Gister ontving BlockRock’s ETHA daarentegen weer een inflow van $ 59,3, waardoor de totale inflow dinsdag uitkwam op $ 62,5 en het verlies van de dag ervoor weer een beetje opgevangen werd.

Het ETH-fonds van Grayscale alleen al, heeft sinds de lancering van de spot Ether ETF’s al een uitstroom gezien van $ 2,84 miljard. Dit droeg dan ook behoorlijk bij aan de totale netto uitstroom van $ 686,9 miljoen gezien over alle Ether ETF’s samen. BlockRock’s ETHA heeft deze verliezen grotendeels opgevangen, maar helaas was het niet voldoende op positief uit te komen.

Het ziet er daarmee dus uit dat de vraag naar ether bij institutionele investeerders mogelijk aan het afnemen is, maar er zijn ook grote investeerders die het vertrouwen in de ETF’s behouden.

Ethereum koers verwachting

Hoewel de Ethereum koers sneller stijgt dan de Bitcoin koers deze week, zien we in de grafiek hieronder dat de stijging op maandag tot een halt kwam door de acties van de Ethereum whales. Op dit moment zien we dan ook een lichte daling in de koers van 0,75% vergeleken met 24 uur geleden.

De vraag die rest, wat gaat Ethereum doen?

Op het moment van schrijven, zit de Ethereum koers op $ 2628. De verwachting is dat de koers deze week zal gaan worstelen om niet te ver te dalen. Hierbij zal het mogelijk rond het support niveau van $ 2590 gaan bewegen. Wat er in oktober gaat gebeuren, hangt volledig af van de uitkomst van die worsteling.

Ethereum koers TradingView

Bij een daling onder het directe supportniveau van $ 2590, kan de koers in oktober mogelijk verder gaan dalen richting de volgende support van $ 2527 of zelfs richting de $ 2450.

Als het aan de andere kant boven de $ 2690 uitsteekt, zal het vertrouwen in Ethereum weer kunnen groeien waardoor het meer investeerders aantrekt, mogelijk stijgt het dan verder richting de $ 2780.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Breid je portfolio uit voor meer zekerheid

Wie het vertrouwen in Ethereum aan het verliezen is, zal er wellicht voor kiezen om zijn portfolio verder te diversifiëren. In dat geval, is het vaak een goed idee om een kijkje te nemen bij de crypto’s die nu in presale zijn en binnenkort op de exchanges komen. We zetten hier twee interessante nieuwe cryptomunten met potentie voor je uiteen.

Pepe Unchained ($PEPU)

De cryptowereld is dus aan het veranderen, maar dat weerhoudt investeerders er niet van om flink te investeren in de nieuwe cryptomunt Pepe Unchained ($PEPU). Dit project heeft het voor elkaar gekregen om bij uitstek de succesvolste presale van 2024 neer te zetten en heeft al meer dan $ 15 miljoen opgehaald. De presale loopt nog, dus je hebt nog de mogelijkheid om vroeg in te stappen.

Pepe Unchained heeft zijn succes te danken aan zijn gigabrein, want daarmee heeft hij een plan gesmeed om zit te verlossen van het tragere en inefficiëntere Layer-1 blockchain. Het project creëerde namelijk een eigen Layer-2 blockchain bovenop Ethereum. Hierdoor is het sneller, efficiënter en ook nog eens goedkoper dan Ethereum.

Het is dus geen raadsel waarom dit project zoveel investeerders aantrekt, maar daar komt nog bij dat, door de lagere kosten, er meer overblijft voor staking rewards.

Op dit moment heb je al een $PEPU token voor $ 0,00985, wat betekent dat je al 5000 tokens in je bezit hebt voor $ 49,25. Over nog geen twee dagen zal de prijs al opgekrikt worden naar $ 0,00986. Wees er dus bij voordat deze coin gelist wordt op de exchanges en mogelijk ontploft.

 

Crypto All-Stars ($STARS)

Voor investeerders die een passief inkomen willen generen met crypto, zal Crypto All-Stars ($STARS) mogelijk een interessant project zijn. Het team zal tijdens de presale namelijk de revolutionaire MemeVault lanceren. Hiermee verzamel je staking rewards met de meme coins die je al in bezit hebt, bijvoorbeeld Dogecoin, Floki Inu, TurboToken, Based Brett, Pepecoin en Shiba Inu.

Met de MemeVault kun je dus meme coins gezamenlijk staken van verschillende blockchains. Hiermee verdien je $STARS rewards en het loont om de coin zelf ook in handen te hebben want daarmee kun je tot wel drie keer zoveel staking beloningen ontvangen. Ze hebben nu zelfs een wedstrijdje georganiseerd waarbij je kans maakt op 5000% staking rewards.

crypto all start tweet competition

Vele investeerders vinden dit een interessante coin voor de lange termijn en sinds de lancering van deze presale crypto heeft $STARS dan ook al bijna $ 1,6 miljoen opgehaald. Op dit moment heb je al een $STARS coin in je bezit voor $ 0,0014652 en deze prijs zal over drie dagen weer gaan stijgen. Alle reden dus om er snel bij te zijn en te genieten van de hoge staking rewards van $STARS.

Op dit moment zit de APY nog op 930%, maar hoe meer mensen slim genoeg zijn om $STARS te kopen, des te sneller dit percentage zakt, kortom, wees er snel bij.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ethereum ETFEthereum koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...