XRP whale activiteit brengt speculatie – wanneer gaat Ripple stijgen?

539 totale weergaven
XRP Ripple koers whale activiteit
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Ripple whale activiteit heeft ervoor gezorgd dat de ogen van analisten en traders op XRP gericht zijn en speculaties doen de ronde over wat er nu met de koers gaat gebeuren. Wanneer gaat Ripple stijgen?

De discussies over een mogelijke verschuiving van de koers werden aangewakkerd nadat er grote whale transactions plaatsvonden bij XRP. In een korte tijd zijn er wel meer dan een miljard XRP tokens, ter waarde van zo’n $ 620 miljoen, ontgrendeld uit escrow.

Deze enorme activiteit, luidt een periode in van verhoogde volatiliteit aangezien whale activiteit vaak een indicator is voor grote verschuivingen op de markt, of het nu gaat om dalingen of stijgingen.

Meer activiteit en vertrouwen, maar ook kans op verkoopdruk

Naast verhoogde Ripple whale activiteit, zien we dat het aantal actieve XRP adressen behoorlijk is toegenomen. Deze stijging geeft aan dat er meer gebruikers zijn die zich momenteel met het XRP netwerk bezighouden, wat suggereert dat de interesse in de crypto mogelijk aan het groeien is.

In het verleden zagen we hoe een toename in actieve adressen vaak samengingen met een toename in de activiteit op de markt. Mogelijk zijn traders zich nu dus aan het positioneren voor grote bewegingen in de koers.

Als we kijken naar de long/short positions ratio van XRP, dan lijkt het erop dat XRP traders grotendeels positief zijn over de vooruitzichten voor Ripple. Op het moment van schrijven zien we namelijk dat 68,6% van de XRP traders long positions hebben, tegenover 31,4% traders met short positions. Dit laat zien dat de traders over het algemeen vertrouwen hebben in de toekomst van de crypto.

Ondanks de recente uitstroom in Bitcoin ETF, heeft Bitwise die deze week een aanvraag voor een XRP spot ETF indiende. Vele traders zijn hierdoor extra hoopvol op een bullish trend voor XRP.

Aan de andere kant zien we ook dat de exchange reserves voor XRP lichtelijk gestegen zijn. Dit duidt erop dat sommige investeerders zich momenteel klaarmaken om te verkopen. Zodra er meer tokens op de exchanges komen, des te groter de kans wordt dat de druk om te verkopen sterker gaat worden.

Op de korte termijn kan dit dan voor een dip zorgen in de koers. Uiteraard kan het er op de lange termijn alsnog wel positief uitzien, maar deze mogelijke dip is wel iets om voor uit te kijken.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Technische analyse van de XRP koers

Over de afgelopen 24 uur heeft de XRP koers een behoorlijke daling gemaakt van 6,48% naar een waarde van $ 0,58931.

We zien dat de koers in deze periode met name worstelde om boven het weerstandsniveau van $ 0,60300 uit te komen en zakte daarmee door het voormalige supportniveau van $ 0,59700 heen. Mogelijk herpakt de koers zich om de $ 0,60300 te doorbreken en richting de volgende weerstandsniveaus van $ 0,608 en $ 0,612 te gaan.

XRP koers TradingView
XRP koers, bron TradingView

Aan de andere kant zien we dat het volgende supportniveau op $ 0,58000 ligt. Als de koers daalt en daaronder raakt, dan zien we het eerstvolgende supportniveau pas op $ 0,56500 en mocht het die richting opgaan, dan zou de koers verdere dalingen kunnen zien.

Mogelijk meer zekerheid met nieuwe meme coins

Op dit moment is XRP dus gezakt, maar zien we ook dat er een mogelijkheid is dat de koers weer gaat stijgen. Het is voor de Ripple koers echter vooral een tijd van onzekerheid en dan is het soms beter voor investeerders om te spreiden of helemaal elders te kijken. Er zijn namelijk ook nieuwe cryptomunten met de potentie om grote winsten te maken.

Pepe Unchained ($PEPU) – Profiteer van de vele perks van een eigen blockchain

De bekende amfibie Pepe breekt uit de “chains” met Pepe Unchained ($PEPU). Dit veelbelovende project heeft namelijk zijn eigen L2 blockchain ontwikkeld.

Deze Pepe Chain is op het Ethereum-netwerk gebouwd waardoor het een direct bridge is met ETH, maar het omzeilt tegelijkertijd ook de nadelen van de L1. De Pepe Chain is namelijk efficiënter, sneller en goedkoper dan Ethereum.

Het biedt daarbij een eigen meme coin launchpad, gedecentraliseerde exchange en block explorer en als klap op de vuurpijl gaan alle bespaarde kosten allemaal naar de staking rewards, wat al vele investeerders heeft aangetrokken.

Developers kunnen zich binnenkort ook gaan aanmelden voor “Pepe Frens With Benefits” waarmee je $PEPU kunt verdienen om zelf op het Pepe Unchained L2 ecosysteem te bouwen.

Dit is de succesvolste presale van 2024 tot nu toe, met een opbrengst van maar liefst $ 16,9 miljoen. Op dit moment koop je een $PEPU token voor 0,0099, maar dat zal al bijna $ 0,0010 gaan worden.

Flockerz ($FLOCK) – Ontvang tokens terwijl je invloed hebt op de toekomst van het project

De XRP-community laat graag van zich horen, maar met de tegenslagen die de crypto te verduren heeft, zouden vele investeerders wellicht weleens willen dat zij het zelf voor het zeggen hadden bij de crypto’s waarin ze investeren. Flockerz ($FLOCK) biedt precies dat.

Dit nieuwe cryptoproject zal elke beslissing die er genomen moet worden, aan de zogeheten “flock” overlaten. De community van Flockerz beslist hiermee dus over de toekomst van het project.

Door een stem uit te brengen, krijgen $FLOCK bezitters niet alleen de kans om invloed uit te oefenen op het project waarin ze geïnvesteerd hebben, maar ze krijgen daarbovenop ook nog eens extra $FLOCK tokens bij elke stem die ze uitbrengen.

The Flock belooft dus een sterke community te worden, maar wie liever achterover leunt en een passief inkomen vergaart, kan bij Flockerz ook terecht. De staking beloningen staat momenteel namelijk op 7010% APY en $FLOCK is dus een zeer interessante staking coin.

Of je nu in een klap 100.000 $FLOCK tokens koopt voor $ 567,85, of gewoon eentje voor $ 0,0056785, je bent van harte welkom bij Flocktopia om te profiteren van de Vote-To-Earn beloningen en de staking rewards.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...