ETH koers worstelt, traders stappen over op bekende crypto’s SOL & BTC – wat gaat crypto doen in Q4?

834 totale weergaven
Ethereum koers daalt flink: vertrouwen van whales blijft groot |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Ethereum koers schommelt al tijden rond het niveau van $ 2500 en worstelt om momentum naar boven te vinden. Crypto traders lijken de coin steeds vaker links liggen en investeren in andere bekende cryptomunten als Solana en Bitcoin, die volgens hun de komende periode meer potentie hebben. 

Het laatste kwartaal van dit jaar kan cruciaal zijn, gezien experts nog altijd uitgaan van een nieuwe recordhoogte voor Bitcoin. Mocht dit gebeuren, zullen ook veel andere cryptomunten meegetrokken, maar welke gaat het best presteren?

Ethereum koers worstelt in 2024

De Ethereum koers stond in oktober 2023 nog rond de $ 1500, dus met de huidige koers van $ 2530 zou je zeggen dat Ethereum goed gepresteerd heeft. Toch valt het de laatste maanden tegen; gezien de koers in maart nog een hoogtepunt van meer dan $ 4000 wist te bereiken.

ethereum koers 2024

Hierdoor is ook het sentiment rondom Ethereum gekelderd gezien veel traders en experts bang zijn voor stevige weerstand op de niveaus tussen de huidige koers en de all-time high. Dat terwijl deze weerstand voor andere coins als Bitcoin en Solana een stuk minder lastig zijn om aan te vallen.

De worsteling van de Ethereum koers komt voort uit de voorzichtigheid die ontstaan is nadat er juist veel positief nieuws over Ethereum naar buiten kwam. Zo werden er Ethereum ETF’s gelanceerd, maar valt het volume dat er in deze fondsen geïnvesteerd wordt vooralsnog tegen in vergelijking met de Bitcoin ETF’s.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Solana & Bitcoin zijn populairder bij traders

Solana & Bitcoin staan beide een stuk dichter bij hun recordhoogte. Zo is Solana momenteel meer dan $ 150 waard, terwijl de all-time high al sinds november 2021 op $ 260 staat. Bitcoin zit er nog dichter tegen aan; de huidige waarde van ’s werelds bekendste cryptomunt is $ 64.580, waarmee het nog geen $ 9000 verwijderd is van de hoogste koers ooit.

Hieronder zie je de Solana koers vergeleken met Ethereum, waarbij dit jaar Solana dus relatief veel dichter bij Ethereum is gekomen. Op dit moment is de SOLETH koers; 0,06. Maakt Solana zich klaar voor een bullish rally? 

Ook de Bitcoin koers presteert het hele jaar al beter dan Ethereum, wat ook terug te zien is in de groeiende dominantie van BTC. Inmiddels vertegenwoordigd Bitcoin meer dan 56% van de gehele marktwaarde van cryptocurrency terwijl Ethereum terug is gezakt naar slechts 13,53%.

Dit percentage voor Ethereum was voor het laatst zo laag in het voorjaar van 2021, daarna steeg het al snel richting de 20%, maar daar is het in de afgelopen jaren veel van kwijtgeraakt aan Bitcoin en opkomende altcoins als Solana.

Op dit moment lijkt de interesse in Bitcoin en Solana alleen nog maar verder toe te nemen, waardoor de dominantie van Ethereum verder af lijkt te nemen.

Andere interessante crypto investeringen

Investeerders bereiden hun crypto portfolio alvast optimaal voor in het geval dat er in het laatste kwartaal van 2024 nog een bull run plaatsvindt. Hierin kun je altijd zelf kiezen hoeveel risico je neemt; ga je voor een portfolio met alleen maar bekende crypto als BTC, ETH en SOL, of zoek je de randjes van de crypto markt op?

Voor de traders die verder willen gaan dan de bekende crypto hebben we hieronder twee crypto presales uitgelicht die dit kwartaal wel eens officieel gelanceerd kunnen worden. Mochten ze ten tijde van een bull run gelanceerd worden, kunnen ze direct grote stijgingen boeken en zichzelf naar de top van de meme coin markt werken.

Pepe Unchained – Nieuwe meme coin met eigen blockchain

Pepe Unchained is een nieuwe meme coin die inmiddels bijna $ 20 miljoen heeft opgehaald in een presale. Dat betekent dat de lancering van de coin steeds dichter bij komt, wat ook het uitbrengen van de bijbehorende layer-2 blockchain dichter bij brengt.

Deze layer-2 blockchain biedt het Pepe Unchained project een aantal grote voordelen, zoals het sneller verwerken van transacties, waardoor deze ook tegen lagere transactiekosten uitgevoerd kunnen worden. Ook komen er applicaties direct op deze blockchain te staan, beginnende met een eigen DEX.

Dat de presale al zoveel geld opgehaald heeft, lijkt volledig te danken aan de ontwikkeling van deze nieuwe blockchain. Meme coin traders bleken al langer op zoek naar een meme coin project dat een stapje verder kan gaan in de toekomst.

Je koopt Pepe Unchained op dit moment via de website van het project waar je $ 0,00998 per token betaalt. Op de website koppel je eenvoudig je eigen crypto wallet om vervolgens ETH, USDT of BNB in te ruilen voor de $PEPU token.

Crypto All-Stars – Verdien extra $STARS tokens in de MemeVault

Het Crypto All-Stars project wil een revolutie doorvoeren in de meme coin markt met haar eigen ontwikkelde staking protocol. Dit protocol wordt gebruikt in de zogeheten MemeVault en biedt traders de kans om niet alleen de $STARS token van het project vast te zetten tegen staking beloningen, maar alle bekende meme coins.

Voor traders biedt dit vooral extra gemak en de mogelijkheid om veel hogere staking beloningen te verdienen. Zo kun je door $STARS vast te houden jouw beloningen verder laten groeien.

Presal Crypto All Stars MemeVault staking platform

Crypto All-Stars heeft al meer dan $ 2,2 miljoen opgehaald in de presale en door ook op tijd de tokens te kopen, kun je profiteren van extreem hoge staking beloningen. Momenteel staat het jaarlijkse percentage voor staking beloningen op meer dan 650%.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ethereumsolana

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...