Ripple nieuws: mogelijk grote toename inflow door XRP ETF aanvraag – wat gaat Ripple doen?

1071 totale weergaven
|
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Ripple koers staat al een tijdje vast tussen de $ 0,50 en $ 0,56, maar lijkt vandaag voorzichtig op weg om zich hier uit te breken. Dat komt mede door de aanvraag die ingediend is bij de SEC voor het uitbrengen van ETF’s van XRP. 

Eerder dit jaar zagen we al goedkeuring voor Bitcoin ETF’s en Ethereum ETF’s en binnen de crypto markt is het al langer de vraag welke cryptomunt als volgende naar de traditionele financiële markten gebracht wordt door middel van dit soort fondsen. De aanvraag voor XRP ETF’s komt vanuit investeringsmaatschappijen Bitwise en Canary Capital, en alleen al de aanvraag zou goed nieuws kunnen zijn voor Ripple.

Toename inflow door XRP ETF aanvraag

Ripple CEO Brad Garlinghouse ziet de aanvraag van XRP ETF’s ook als goed nieuws voor het gehele Ripple ecosysteem. Vooral het feit dat deze instanties vertrouwen hebben in XRP hoewel het nog altijd in een juridische strijd verwikkeld is met dezelfde toezichthouder die de Ripple ETF’s goed moet keuren, zou vele extra aandacht voor Ripple op kunnen leveren.

Met een Ripple ETF kunnen ook traditionele investeerders gemakkelijker in de cryptomunt investeren, zonder zelf een crypto portfolio samen te hoeven stellen. Hierdoor kan er een aanzienlijke inflow van waarde plaatsvinden, gezien er opeens een hele nieuwe markt de kans kracht om te speculeren op de Ripple koers.

Uiteindelijk kan een eventuele goedkeuring voor Ripple ETF’s vooral zorgen voor een verdere acceptatie van de cryptomunt in de fysieke wereld. Ripple wil op den duur een belangrijke rol spelen in internationale betalingen en het SWIFT-systeem vervangen of in ieder geval een alternatief bieden.

Door op deze manier ook meer traditionele investeerders aan boord te krijgen, kan het crypto-project hierin een volgende stap zetten.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Wat gaat Ripple doen?

De Ripple koers staat momenteel op het hoogste punt in 4 dagen tijd en lijkt zich op te maken voor een goede start van de nieuwe week. Er hebben zich door de koersontwikkelingen van de afgelopen dagen een flink aantal ondersteuningsniveaus gevormd, waarbij het momenteel probeert om een nieuw niveau te plaatsen boven de $ 0,55.

xrp koers 21 oktober

Momenteel lijkt er dus reden voor optimisme bij XRP-traders gezien er ook weer het een en ander aan duidelijkheid is gekomen in de afgelopen dagen. Zo is de SEC definitief in hoger beroep gegaan, heeft Ripple zelf een ‘cross-appeal’ ingesteld en zijn de eerste aanvragen voor Ripple ETF’s gedaan.

Al dit Ripple nieuws zorgt ervoor dat het voorlopig weer even rustiger zal zijn rondom de cryptomunt. Het hoger beroep wordt immers pas in 2026 definitief afgehandeld, terwijl ook de beslissing over het goedkeuren van Ripple ETF’s niet op korte termijn wordt verwacht. Er zijn signalen dat de XRP koers klaar lijkt te zijn voor een breakout.

Alternatieven voor XRP

Mocht de Ripple koers verder blijven consolideren, zullen er steeds meer traders verder kijken dan deze altcoin. Er komen immers spannende maanden aan binnen de crypto markt, waarin er grote stijgingen mogelijk zijn, bijvoorbeeld in de meme coin sector.

In deze sector worden er nog bijna dagelijks nieuwe cryptomunten gelanceerd, waardoor het voor traders een flinke uitdaging is om de volgende grote stijger te vinden. Hieronder vind je twee van deze nieuwe meme coins, die in hun presale al bewezen hebben uit te kunnen groeien tot een succes.

Pepe Unchained – Layer-2 blockchain komt eraan!

Pepe Unchained heeft al de interesse van de nodige traders gewekt, dat blijkt wel uit de totale opbrengst van de presale die al over de $ 21 miljoen is gestegen. Met Pepe Unchained komt er een nieuwe variant van de bekende Pepe meme beschikbaar, maar krijgt het binnen dit nieuwe project een eigen blockchain.

De ontwikkelaars leggen op het moment de laatste hand aan de layer-2 blockchain waar de $PEPU token op zal draaien. Deze tweede laag wordt ontwikkeld bovenop het Ethereum-netwerk en zal zorgen voor snellere en goedkopere transacties.

Verder zorgt de layer-2 chain ook voor extra mogelijkheden om een geheel ecosysteem te ontwikkelen rondom de cryptomunt. De ontwikkelaars zelf komen met een decentrale exchange zodra de presale eindigt en de blockchain wordt gelanceerd.

Andere ontwikkelaars krijgen ook de kans om met deze blockchain aan de slag te gaan en hun eigen applicaties te ontwikkelen. Hiervoor krijgen ze ook nog eens $PEPU tokens waarmee het project probeert zoveel mogelijk ontwikkelaars over te halen om verder te werken aan Pepe Unchained.

FreeDum Fighters – Kies je favoriet in de Amerikaanse verkiezingen

Het nieuwe project FreeDum Fighters richt zich volledig op de Amerikaanse verkiezingen die over twee weken al plaatsvindt! Binnen dit nieuwe meme coin project kies je zelf je favoriete kandidaat, hoewel deze hier niet Trump en Harris heten, maar Magatron en Kamacop.

Bij je aankoop in de presale kun je al direct een stem op een van de twee uitbrengen en ook bij het staken van de tokens krijg je opnieuw deze keuze. Voor beide kandidaten is er een aparte staking pool gemaakt, waarbij de beloningen die je ontvangt verschillen op basis van hoeveel tokens er in een staking pool zijn gezet.

Op dit moment is er meer dan $ 200.000 opgehaald in de presale waarbij 4 miljard tokens verkocht zijn. Er zijn in deze presale in totaal 108 miljard tokens beschikbaar die verkocht worden in 4 verschillende fases. Op dit moment is fase 1 nog bezig, waardoor je de kans krijgt om te investeren tegen een prijs van $ 0,00005 per token.

Deze prijs wordt tijdens de verschillende fases verhoogd tot een maximale prijs van $ 0,000075.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
RippleXRP

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...