Amerikaanse neobank MoneyLion stapt in 2021 ook in bitcoin (BTC) markt

Steeds meer bedrijven buitelen over elkaar heen om ‘iets’ met cryptovaluta zoals Bitcoin (BTC) te doen. Aan het rijtje kunnen we de Amerikaanse neobank MoneyLion toevoegen. Deze heeft plannen aangekondigd om diensten en producten rondom cryptocurrency’s aan te gaan bieden.

Neobank wil bitcoin verkopen

Dat is op te maken uit de presentatie die het bedrijf uit New York onlangs hield voor (potentiële) investeerders. Het plan is om een nieuwe app te lanceren waarmee klanten bitcoin en ander cryptogeld kunnen ‘kopen, verkopen en opnemen’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bovendien zien ze toekomst in het betalen in Bitcoin. Klanten met de app kunnen elkaar bijvoorbeeld BTC of andere cryptocurrency’s overmaken.

Dat was nog niet alles. Ze gaan ook een fusie aan met de firma Fusion Acquisition Corp., een zogenaamde
Special purpose acquisition company (SPAC). Dat is een lege vennootschap die enkel is opgericht om geld aan te trekken om MoneyLion in te lijven en naar de beurs te gaan.

Volgens de bank FT Partners krijgt MoneyLion hiermee een bedrijfswaarde van circa 2,9 miljard dollar. Dat is een boutique bank die MoneyLion heeft geadviseerd in dit proces.

7,5 miljoen klanten

MoneyLion is gestart in 2013 en heeft inmiddels 7,5 miljoen klanten aan zich weten te trekken. Net zoals het Nederlandse Bunq is er alleen een mobiele app en verder geen kantoren waar klanten terecht kunnen.

Ze bieden de typische bancaire diensten aan zoals betalen, sparen en lenen. In 2019 wist de scale up circa 100 miljoen dollar op te halen in een zogenaamde Serie C kapitaalronde.

Investeerders zijn namen via vooral in Amerika bekend staan als durfinvesteerders zoals Capital One, MetaBank, Edison Partners, Greenspring Associates en
FinTech Collective.

PayPal

2020 stond in het teken van pioniers zoals MicroStrategy en Square die Bitcoin op de balans nemen en diensten en producten rondom dit nieuwe geldsysteem ontwikkelen. Toen gooide PayPal in oktober 2020 het knuppel in het hoenderhok door de verkoop van cryptocurrency’s aan te kondigen. Weliswaar alleen via hun eigen ecosysteem, maar de eerste stapjes zijn gezet.

Het nadeel van een dergelijk gesloten systeem is dat je bitcoin er niet uit kan. Dat druist tegen de filosofie van bitcoin in: betalen en sparen zonder derde partij. Het bewaren van je kostbare satoshi’s kan namelijk vrij laagdrempelig doen met een hardware wallet.

Lees meer over:
appBitcoin nieuwsVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...