Goedemorgen Bitcoin: Ledger aangeklaagd wegens datalek

Goedemorgen! De bitcoin koers staat op 18,848.93USD. De marktkapitalisatie is 360,833,623,200.67 en er is 19,143,456 in omloop. We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ledger aangeklaagd voor datalek in 2020, honderdduizenden klantgegevens gelekt

Hardwarefabrikant Ledger en e-commercegigant Shopify worden aangeklaagd voor hun rol in een groot datalek van honderdduizenden klanten van Ledger.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Honderdduizenden klanten kochten hardware om hun bitcoin op te slaan, in 2020 werden hun gegevens echter buitgemaakt door een malafide werknemer van Spotify.

Nadat dit lek op het internet werd gedeeld werden de eerste gevaarlijke mailtjes en smsjes al verstuurd. Criminelen proberen met hulp van de gelekte gegevens mensen zo ver te krijgen om hun bitcoin op te sturen of private keys te delen. Ledger en Shopify hebben volgens de aanklager niet genoeg gedaan om de slachtoffers te beschermen.

9% van Amerikaanse tieners handelde in Bitcoin of andere crypto

Volgens een enquête van de investeringsbank Piper Sandler handelde 9% van de Amerikaanse tieners al in bitcoin of andere cryptocurrency’s. Dat is voor de toekomst van BTC goed nieuws, maar analisten waarschuwen voor investeringen in ‘assets met hoog risico’ onder jongeren.

De cijfers komen uit de ‘Taking Stock With Teens’-enquête van de Amerikaanse bank. 630 van de 7.000 ondervraagden gaf aan al met cryptocurrency’s in de weer te zijn (geweest). 81% van die jongeren is een man.

4 redenen waarom Bitcoin nog niet klaar is met stijgen

Het is 26 dagen geleden dat Bitcoin voor het laatst een recordprijs bereikte van $61.760. Gelukkig suggereert de on-chain data dat dit nog lang niet het einde is. Hier zijn 4 redenen waarom Bitcoin binnenkort een nieuwe all time high maakt

Uit de data van Glassnode haalt Cointeleraph een aantal opmerkelijke statistieken.

Dit Bitcoin bedrijf van $20 miljard wil in 2022 zelf naar de beurs

In 2021 verwerkte het handelsplatform Kraken al $160 miljard aan trades, dat is meer dan in het hele jaar 2020. De Amerikaanse bitcoin beurs heeft meer dan 6 miljoen klanten en is volgens CoinMarketCap de zesde cryptobeurs van de wereld op basis van handelsvolume.

Kraken wil mogelijk zelf naar de beurs in 2022. Net als veel andere bedrijven in de industrie profiteert ook Kraken flink van de huidige prijsstijgingen en grote interesse. De plannen waren al bekend, maar het bedrijf kan nu met mooie cijfers meer naar buiten treden met hun plannen voor een toekomstige beursgang.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...