Bitcoin koers breekt $41.000 na hernieuwde hoop Amerikaanse bitcoin ETF

1040 totale weergaven

De hoop op de komst van een Amerikaanse bitcoin ETF is nieuw leven ingeblazen en dat heeft de bitcoin koers vannacht een mooie push gegeven. Eerder op de dag vielen we nog naar $37.280, daarna namen de bulls het over en schoten, aangedreven door een piek in het handelsvolume, naar een hoogtepunt van $41.000 per bitcoin.

Reden voor de rally is onder andere de meest recente uitspraken van SEC voorzitter Gary Gensler over de toelaatbaarheid van een Amerikaanse bitcoin ETF. Waar hij meer open voor zou staan is een ETF gebaseerd op futures.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op! De koers van bitcoin is niet afhankelijk van één nieuwtje, maar groot nieuws uit de VS kan wel invloed hebben op het sentiment in de markt.

SEC krijgt berg nieuwe ETF aanvragen binnen

Kort nadat SEC-voorzitter Gensler aangaf open te staan voor een bitcoin ETF indien deze gebaseerd zou zijn op futures, kreeg de Securities and Exchange Commission (SEC) een hoop nieuwe aanvragen binnen. Onder meer van Invesco en ProShares die hun kans schoon zagen om een nieuwe aanvraag in te dienen.

De kansen op de komst van een Amerikaanse bitcoin ETF worden met de dag groter en het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat de markt massaal kan instappen. Waarschijnlijk staan er miljarden klaar om richting bitcoin te stromen indien een Amerikaanse ETF werkelijkheid wordt.

Behalve een Amerikaanse ETF is ook de eerste Europese UCITS bitcoin ETF goedgekeurd. Wat de hoogste standaard is voor ETFs in Europa. Veel grote partijen investeren enkel in Europese fondsen indien het om een UCITS fonds gaat. Veelbelovende ontwikkelingen dus die de markt alleen maar goed kunnen doen.

Belangrijk moment voor bitcoin

Als we de woorden van analist Will Clemente mogen geloven, dan staat bitcoin momenteel voor een belangrijk punt wat de koers betreft. Mochten we dit niveau houden, dan kan het de basis voor een volgende rally naar $54.000 en meer vormen. Lukt dat niet, dan kunnen we een langere periode van zij- of zelfs neerwaartse prijsactie verwachten.

“Naar mijn mining is dit het sleutelniveau om in de gaten te houden voor de bevestiging of afwijzing van de rally,” aldus Clemente via Twitter. De volledige markt handelt nu op een waarde van rond de $1,6 biljoen waar bitcoin 45 procent van inneemt.

Het blijft wat dat betreft eeuwig zonde dat projecten als Ethereum en andere altcoins de aandacht van bitcoin wegnemen en de adoptie vertragen. Maar goed, dat is waarschijnlijk iets wat alleen de tijd kan helen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....