Goedemorgen Bitcoin: McDonalds, Pizza Hut en Starbucks accepteren BTC

1098 totale weergaven
|

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoin ontbijt!

NBA-ster Stephen Curry krijgt aandelen in Bitcoin beurs

Bitcoin exchange FTX heeft een deal gesloten met basketbalster Steph Curry. De NBA-ster wordt ambassadeur van de exchange, en in ruil ervoor krijgt hij aandelen in het snelgroeiende handelsplatform.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is niet de eerste sportman die FTX strikt voor een samenwerking. Dat deden ze eerder met American Football sterren Tom Brady en Trevor Lawrence. Het komt erop neer dat ze FTX onder de aandacht brengen bij hun achterban en volgers.

De 33-jarige Curry is speler van basketbalclub Golden State Warriors en geldt als één van de sterren van deze competitie.

Storingen bij beurzen na grote Bitcoin daling

De bitcoin (BTC) koers daalde gisteren in korte tijd met 19%. De prijs van BTC dook onder de grens van $43.000. Dit soort prijsbewegingen gaan vaak gepaard met hoge handelsvolumes op de beurzen.

En traditiegetrouw hadden veel beurzen te maken met technische problemen in deze periode.

Vooral in Amerika waren de problemen goed te zien. Beurzen als Coinbase hadden moeite met het verwerken van de hoeveelheid trades op hun platformen. Op Twitter liet het bedrijf weten dat klanten te maken konden krijgen met verlate of geannuleerde transacties. Ook konden gebruikers van hun apps te maken krijgen met fouten.

McDonalds, Starbucks en andere grote ketens accepteren Bitcoin in El Salvador

Het stof is neergedaald. Het is één dag nadat Bitcoin in El Salvador een wettig betaalmiddel is. Wat zijn de voorzichtige conclusies die we kunnen trekken? Ten eerste dat Chivo nog wat kinderziektes had, maar ook dat grote ketens de afgelopen maanden hard gewerkt.

Zo hebben McDonalds, Starbucks, Wendy’s en Pizza Hut allemaal Bitcoin én Lightning geïntegreerd. Ook was alles al operationeel. Eerstgenoemde werkte samen met betaalprovider OpenNode en IBEX Mercado was de partner van onder andere Pizza Hut.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!