‘Breekt bitcoin (BTC) de $10.000 grens, dan leidt dat tot FOMO’, aldus Fundstrat

Breekt bitcoin (BTC) de $10.000 grens, dan is het effect dat méér beleggers in korte tijd gaan instappen. Dit verwacht Tom Lee, hoofd analist bij onderzoeksfirma Fundstrat uit New York. Lee staat bekend als een 'bitcoin bull', iemand die zeer positief is over de toekomstige waarde van de cryptomunt.

In mei werd even de $9.000 aangetikt, maar sindsdien zit bitcoin in een dalende trend. De afgelopen week heeft de bitcoin (BTC) koers zich gecorrigeerd met 9,8%. De maand - en 3 maandenscore is nog positief met 12,6% en 100%. Analisten zien bitcoin nog steeds in een 'bullish' patroon zitten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Marktsentiment

Naast technische analyse speelt marktsentiment ook een rol in de cryptomarkt.

Fundstrat speelt op die trend in door een model te ontwikkelen waar de fases van Fear of Missing Out (FOMO) zijn gerangschikt. Financial Times journalist Adam Swanson geeft in een tweet aandacht aan dit model, waarna Tom Lee van Fundstrat inhaakt.

Volgens Lee is er momenteel sprake van een "FOMO level 5". Feitelijk het niveau voordat alle remmen losgaan ("FOMO level 10"). In 2017 schoot bitcoin van $4.500 ('summer of cryptolove of 2017', red) door de $10.000 grens.

Volgens de onderstaande grafiek is de $10.000 beslecht eind november. In slechts twee weken is de voorlopige all-time high van $20.089 bereikt (17 december 2017)

‘Breekt bitcoin (BTC) de $10.000 grens, dan leidt dat tot FOMO’, aldus Fundstrat

bron: Coindesk

Lee wil graag een parallel trekken met dat beslissende moment in 2017: een grotere groep krijgt het gevoel de boot te missen, waarop de koers een exponentiële curve laat zien. Volgens de analist is het niveau van $10.000 het volgende doel voor bitcoin.

In een recente podcast tussen Lee en CFO Wei Zhou van Binance ontvouwt zich ook de volgende theorie. Ook Zhou, een voormalige analist aan Wall Street en vorig jaar gestart bij de cryptobeurs uit Malta, markeert $10.000 een nieuw hoogtepunt.

Hij voorziet een vergelijkbare versnelling als in eind 2017: een snelle klim richting $20.000. Hij ziet zelfs een doel van $40.000 eind 2019 als haalbaar.

Bitcoin halving

Volgens analist PlanB, onlangs aangehaald door Misss Bitcoin in een interview met Bitcoin Magazine NL, is de 'bitcoin halving' (het halveren van de bitcoin beloning voor de miners, redactie) een drijver achter de potentiële waarde van de cryptomunt.

Deze bitcoin halving vindt in mei/juni 2020 plaats: de 'reward' van een miner wordt gehalveerd van 12,5 naar 6,25 BTC. Er treedt met een halving dus meer schaarste op in de markt.

Ook bij goud, ook een asset wat als 'store of value' oppotmiddel gekenschetst wordt, neemt de voorraad met de tijd af. De verwachting is dat de prijs met schaarste toeneemt.

‘Breekt bitcoin (BTC) de $10.000 grens, dan leidt dat tot FOMO’, aldus Fundstrat

Plan B berekent de inflatie van bitcoin door middel van de variabele 'Stock-to-flow-ratio'. Deze zogenaamde SF-ratio staat nu op '25'. Dit komt neer op een inflatie van 4%.

PlanB ziet een "lineaire relatie" tussen de SF-ratio en de marktwaarde van bitcoin (zie bovenstaande grafiek). Zodra SF ratio naar '50' stijgt bij een halving, komt dit neer op een inflatie van 2%. Bitcoin kan daarmee een lagere inflatie krijgen dan fiat geld.

De huidige marktwaarde van bitcoin is nu $137 miljard. Met toenemende schaarste verwacht PlanB dat meer kapitaal naar de asset stroomt. Een market cap van $1.000 miljard is reëel, wat neerkomt op $55.000 per eenheid BTC.

Maar wie gaat de kar dan trekken? Particuliere beleggers of institutionele beleggers? PlanB verwacht dat 'FOMO' ook neerslaat op institutionele beleggers, een argument dat ook door Mark Yusko, ceo van Morgan Creek Capital is gebezigd.

Hun handelsloketten zijn in eerste instantie primair gericht op bitcoin en niet op altcoins. Met bitcoin zijn we op zoek naar een 'hedge' ten opzichte van meer volatiele assets.

Bronnen: Messari.io / PlanB / NewsBTC

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCFOMOkoers

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

wat is ripple Nieuws
Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

Wat is Solana Nieuws
SOL Koers Stijgt 28%, Gaat Solana Nog Stijgen Deze Crypto Rally?

Na Bitcoins krachtige prestatie en de zijwaartse beweging rond $62,000 gebeurde er veel op de...

Bitcoin bearish Nieuws
Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom!

Bitcoin zag een daling van meer dan 3% van zijn hoogste punt in de afgelopen...

Lees meer