Ali B reageert op Bitcoin fraudeurs: ‘Denk een beetje helder na!’

Wie in de digitale wereld van de cryptomunten stapt, moet altijd op zijn hoede zijn. Scams, ICO's die niet helemaal door de beugel konden, ponzi schemes; in 2017 zag je ze als paddenstoelen uit de grond komen. Maar ook op dit moment moet je de ogen open houden voor soortgelijke fraudes.

Oplichters op zoek naar Bitcoins

Eind mei werd duidelijk dat John de Mol internetgigant Facebook voor de rechter wilde slepen. Zijn gezicht was gebruikt voor bitcoin-advertenties en daar was meneer de Mol niet van gediend. Hij spande een kort geding tegen het bedrijf van Mark Zuckerberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Begin april meldde de NOS dat er al veel schade is aangericht door soortgelijke frauduleuze advertenties. Bij de Fraudehelpdesk zijn er in 2018 en 2019 voor 1,7 miljoen euro aan schademeldingen binnengekomen. En het bleef niet bij John de Mol. Ook Ali B en Alexander Klöpping ondervinden hinder van deze internetbandieten.

Gisteren sprak de bekende rapper zich uit over dit onderwerp. Hij plaatste een video op Instagram waarin hij mensen oproept om 'een beetje helder na te denken'. Hij weet niets van Bitcoin, heeft geen Bitcoin en zou niet weten hoe het werkt. Hij geeft daarmee een statement af aan al zijn volgers. Pas op voor oplichters die er met het geld vandoor willen gaan. Ali B is dus geen Ali Bitcoin.

https://www.instagram.com/p/B0YyPDhh8Oa/?utm_source=ig_embed

Andere BN'ers

Ook internetgeek Alexander Klöpping heeft last van het feit dat zijn naam wordt misbruikt. Zoals wel meerdere bekende figuren (in de cryptowereld) doen, heeft hij dit ook in z'n Twitternaam staan. Namen als Waylon, Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk en Ruud Feltkamp worden ook vaak aan cryptomunten gekoppeld.

Bij laatstgenoemde kan dit overigens goed kloppen. Feltkamp heeft een carriéreswitch gemaakt van de acteerwereld naar de cryptospace. Hij heeft nu een eigen bedrijfje dat zich richt op het automatisch traden. Enkele weken terug hadden we hem voor de camera en spraken we over Cryptohopper.

In 2013 legde Klöpping overigens bij De Wereld Draait Door al eens uit hoe Bitcoin ook alweer in elkaar stak. Disclaimer: BTC was toen nog maar 140 dollar (!) waard. Mocht je vandaag even 10 minuten over hebben, dan is het zeker aan te raden deze video even te bekijken.