Tom Jessop (Fidelity): “Interesse Wall Street in crypto groeit voorzichtig”

De markt is nog niet lang klaar voor de asset crypto of digitale effecten, aldus Tom Jessop, directeur van Fidelity Digital Assets. De interesse in crypto onder Wall Street groeit echter wél, zo blijkt uit eigen onderzoek onder 450 instellingen van de assetmanager uit Boston.

Custodian dienst Fidelity

Jessop doet zijn uitspraken in een interview met The Block Crypto, vlak na het uitrollen van de custodian dienst van Fidelity eerder deze maand. Fidelity is één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld met 2.500 miljard dollar onder beheer en meer dan 13 duizend financiële instellingen als klant, waaronder veel pensioenfondsen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tom Jessop is een oudgediende in de financiële wereld met onder 17 jaar bij Goldman Sachs op zijn CV. Bij Fidelity heeft hij twee petten op: manager corporate business development bij Fidelity en chairman van Fidelity Digital Assets.

Galaxy Digital en Pantera

Deze digitale tak is in maart gestart met het aanbieden van zogenaamde custody diensten. Er zijn nu vijf klanten, waaronder specialiseerde crypto hedgefondsen zoals Galaxy Digital en Pantera Capital. Laatstgenoemde partij heeft ruim $1 miljard direct in cryptovaluta óf in aandelen van cryptobedrijven gestoken. Succesnummer van Pantera is bijvoorbeeld ruilbeurs Bitstamp, waar ze één van de eerste externe investeerders waren.

Wat doet Fidelity? Allereerst hebben deze klanten geen zin om met diverse ruilbeurzen zaken te doen. Fidelity regelt één loket voor het kopen van de cryptovaluta. en in de kern draagt Fidelity voor het beheer, het veilig bewaren van de cryptovaluta en digitale effecten. Zij beheren in het geval van crypto de private keys van de investeringen. De dienst beperkt zich voorlopig tot bitcoin (BTC). Mogelijk volgt ethereum (ETH) snel.

Jessop licht toe:[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Onze custodian is als een zwembaan. Wij zorgen dat men zonder zorgen het water in kan. Allereerst schrikt de volatiliteit van de koersen af. Tweede struikelblok is een gebrek aan regelgeving en ten derde een gebrek aan fundamentele marktdata. Onze klanten willen niet met diverse exchanges te maken hebben. We bieden deze dienst nu tegen een korting aan.[/penci_blockquote]

Koudwatervrees

Traditionele fondsen hebben internationaal, en ook in Nederland, koudwatervrees. Die fondsen die de sprong wagen, zitten “met hun tenen in het water”: een test of er gezwommen kan worden.

Jessop relativeert: [penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]De markt is nog niet klaar voor crypto. Anderzijds, de markt is slechts $140 miljard waard, circa 10% van de marketcap van Apple. Een voet in het water in plaats van een paar tenen leidt al tot een forse rimpeling.[/penci_blockquote]

Hij ziet de meeste interesse bij hedgefondsen en in mindere mate family offices. Dan is er een tijdje niets en komen pensioenfondsen en de goede doelenclubs in beeld. Des te relevanter was het nieuws dat Morgan Creek Digital twee pensioenfondsen over de streep trok. Weliswaar met “tenen in het water”, maar het is een begin.
Anthony Pompliano, partner bij Morgan Creek, zei dit eind januari dit jaar.

Interesse Wall Street groeit

Wel ziet Jessop dat de financiële wereld in Wall Street voorzichtig interesse toont in crypto als assetklasse. Hi jzegt: “We hebben een onderzoek uitgevoerd bij zo’n 450 instellingen: van family offices, belastingkantoren tot hedgefondsen. Opvallend: 20% heeft al geïnvesteerd in digitale assets (valuta, digitale effecten, equity, redactie) met het doel om hun investering te verhogen. Sommigen spreken zelfs van een verdubbeling in de komende vijf jaar. We zien zelfs interesse bij financiële advieskantoren, die als poortwachter redelijk conservatief zijn.”

Lees, luister of kijk verder:

Het interview met Dan Morehead, ceo van Pantera Capital

Bronnen: The Block Crypto / Trustnodes

Cryptonieuws lees je bij Bitcoin Magazine NL

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...