Bitcoin (BTC) betaalverwerker Bitpay negeert Lightning als betaaloptie

Bitcoin (BTC) betaalverwerker Bitpay negeert Lightning als betaaloptie

Bitcoin (BTC) betaalverwerker Bitpay ziet voorlopig géén toekomst in Lightning Network (LN) of sidechain Liquid als betaaloptie. Dat verklaart marketingdirecteur Bill Zielke aan Cointelegraph.

Bitcoin betaalverwerker

Bitpay is een tussenpartij die Bitcoin van een klant omwisselt in fiat valuta voor een webshop of fysieke (brick-and-mortar) winkel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bulk van de transacties (95%) zijn BTC transacties. De rest van de betalingen zijn andere cryptovaluta.

Dus ondanks de argumenten tégen Bitcoin als 'traag en duur betaalsysteem', blijft Bitpay de voorkeur geven aan on-chain transacties. Bitpay, opgericht in 2011, heeft een betaalvolume van circa één miljard dollar de afgelopen twee boekjaren.

Volgens Zielke gaan de volumes de komende jaren alleen maar toenemen. Een van de effecten van COVID-19 is dat consumenten meer thuis werken en consumeren. Het percentage aan online aankopen neemt daardoor toe.

Lightning Network

Maar Lightning valt voorlopig buiten de strategie van Bitpay. LN is momenteel de meest bekende schaalbaarheidsoplossing van Bitcoin.

Bitcoin is de settlement layer, Lightning de payment layer. Het protocol van Bitcoin bepaalt wat het geld is en wat de regels zijn (qua ‘monetair’ beleid), Lightning maakt het mogelijk om dit geld snel en gemakkelijk uit te geven.

Zielke licht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Lightning Network en het Liquid sidechain zijn geen onderdeel van onze toekomstige plannen. We zijn continue aan het evalueren of we verbeteringen kunnen doorvoeren'. [/penci_blockquote]

Kortom, mensen betalen voorlopig on-chain en niet via andere betaallagen, zo verwacht de betaalprocessor.

Liquid sidechain

De Liquid sidechain is bedoeld als netwerk voor grotere bedrijven en instituten die onderling veel bitcoin transacties moeten doen. Het netwerk heeft bijna 2.000 bitcoin (BTC) in de vorm van L-BTC.

De L-BTC kun je op Liquid sneller naar elkaar sturen dan op de basislaag van bitcoin. Liquid is een netwerk naast bitcoin en geen verplicht onderdeel. Het is een product uit de stal van Blockstream.

BTCPay Server

Een van de concurrenten van Bitpay is BTCPay Server, ooit gestart als tegenhanger tegen Bitpay. Want Bitpay heeft binnen (een deel van) de bitcoin community een slechte reputatie: het blokkeerde donaties aan het studentenprotest in Hong Kong.

Volgens sommigen een 'daad van censuur', wat haaks staat op de filosofie van Bitcoin.

BTCPay Server is een open-source betaalprovider, waarmee gebruikers een eigen server kunnen hosten om eigen betalingen te verwerken.

Een van de voordelen zijn PayJoins, waarmee de gebruiker meer privacy geniet dan bij een 'normale' bitcoin transactie.

Een PayJoin is een manier om een Coinjoin tussen twee partijen te doen, maar dan vóórdat de betaling wordt uitgevoerd.

Het heet ook wel P2EP (pay-to-end-point) en het mixt de UTXO’s. Deze feature is in samenwerking met Blockstream ontwikkeld.

OKCoin heeft recent een donatie gedaan van $100.000 aan BTCPay Server voor de verdere ontwikkeling.

Lees meer over:
Bitcoin BTC BitPay

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties