Bitcoin beurs OKCoin steunt ontwikkelaar, totaal aan giften ruim $500.000

Het is de laatste weken een ‘goed nieuws show’ aan het worden voor Bitcoin ontwikkelaars. Gisteren maakte OKCoin namelijk bekend dat een developer financieel gaan steunen. Daarmee sluiten ze zich aan op de Human Rights Foundation die eerder deze week een soortgelijke subsidie verstrekte.

Bitcoin ontwikkelaars

Inmiddels is het al weer de vierde grant van de cryptobeurs OKCoin aan Bitcoin Core developers. Deze keer is Marco Falke de gelukkige. Hij krijgt een niet nader gespecificeerd bedrag toegewezen. Het zou gaan om een bedrag van zes cijfers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Falke is een bekende naam in de industrie. Hij is zelfs de meest actieve ontwikkelaar van Bitcoin Core sinds 2017.

Deze gift brengt het totale bedrag dat wordt verstrekt als onderdeel van de Independent Developer Grant van het bedrijf op meer dan $500.000. De CEO van de beurs, Hong Fang, zei er het volgende over:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het ondersteunen van Marco’s werk aan het versterken van het framework naast zijn werk als ‘maintainer’ is belangrijk voor de kwaliteit van de verdere ontwikkeling van Bitcoin.”[/penci_blockquote]

Verbeteringen aan Bitcoin Core

Met deze subsidie kan Falke zich gaan focussen om de code van Bitcoin Core op te delen in modules. Daarmee kan het in segmenten opgedeeld worden zodat ontwikkelaars zich op specifieke onderdelen kunnen gaan focussen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ontwikkelaars zijn doorgaans goed in het verbeteren van specifieke delen van de code en dit zal helpen om de verantwoordelijkheden hierover duidelijker te maken”[/penci_blockquote]

Daarnaast kan het ook voordelen gaan bieden voor de gebruikers. Je zou er voor kunnen kiezen om bepaalde modules van de client uit te schakelen, zoals die van miners en de mempool. Dat zou ten gevolg hebben dat je Bitcoin Core kunt draaien met minder resources.

Falke zal gewoon bezig blijven om input (contributions) van andere ontwikkelaars te reviewen als Bitcoin Core Maintainer.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Het onderwijzen van nieuwe vrijwilligers over het project en hoe de consensus van Bitcoin functioneert, is een heel belangrijk onderdeel van het opbouwen van de community. Ik kreeg deze hulp toen ik er onderdeel van werd, en daarom wil ik dit doorgeven. ”[/penci_blockquote]

Eén van de plannen die Falke in de praktijk wil brengen, is om de Bitcoin code aan te passen naar C ++ 17.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”In twee grote releases zijn we van plan over te schakelen naar C ++ 17, waardoor we de library dependencies waarin we bugs hebben ontdekt, kunnen verwijderen. Zonder de steun van OKCoin zou dit niet mogelijk zijn.”[/penci_blockquote]

Het is overigens niet de eerste grant van OKCoin. Eerder steunden ze de open-source betalingsverwerker BTCPay met $100.000 en konden Fabian Jahr en Amiti Uttarwar ($150.000) op steun rekenen.

Subsidies uit de industrie

En OKCoin is lang niet het enige bedrijf die er voor kiest om ontwikkelaars te steunen (die daarvoor veelal vrijwillig werkten).

De Human Rights Foundation maakte eergisteren bekend drie ontwikkelaars ieder met 1 BTC te doneren om aan hun projecten te werken. Het ging over Evan Kaloudis van de Zeus (Lightning) wallet, Openoms van JoinInBox en Fontaine die werkt aan Fully Noded. Eerder steunden ze Chris Belcher al met de ontwikkeling van CoinSwaps.

100x Group, het bedrijf achter BitMEX maakte vorige maand bekend Jeremy Rubin te gaan steunen met $50.000. Ook Gleb Naumenko krijgt steun van dit bedrijf.

Anthony Towns staat sinds vorige maand op de loonlijst van Paradigm. Verder krijgen de anonieme ontwikkelaar ‘ZmnSCPxj’ en Jon Atack en Tankred Hasezo betaald door een bedrijf van Jack Dorsey.

Op deze manier kan een decentraal protocol toch onderhouden en verbeterd worden. Er is geen CEO met centrale coördinatie die loon uitbetaald. Maar in de industrie zijn er steeds meer partijen die baat hebben bij een succesvol ecosysteem, en dus zien we dat dit soort subsidies de laatste jaren steeds vaker uitgereikt worden.

Heb je vragen over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC