'Bitcoin maximalisten hebben gelijk, 95% van crypto is scam'

'Bitcoin maximalisten hebben gelijk, 95% van crypto is scam'

De bedenker van het allereerste Proof of Work concept uit zich over het gros van de markt: "Ze recyclen iets dat al door iemand anders is bedacht". Daarmee doelt Emin Gün Sirer op de ruim 5000 cryptocurrencies die er op dit moment bestaan. "Bitcoin is daarin anders."

Bitcoin en de cryptomarkt

Emin Gün Sirer had in 2003, enkele jaren voordat Bitcoin bestond, al gewerkt aan een concept waarbij je met rekenkracht van computers beloningen kon krijgen. Dit was de oorsprong van Proof of Work en het had de noemer Karma System. Volgens deze computerwetenschapper is meer dan 95% van de huidige crypto industrie een scam.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij is er van overtuigd dat het grootste gedeelte van de industrie een stukje techniek gebruikt dat níet nieuw was en dat ze gebruiken om geld van andere mensen af te pakken. Hiermee doelt hij ogenschijnlijk op Initial Coin Offerings (ICO's).

In een Ask-Me-Anything sessie van 29 april met Equilibrium EOSDT, sprak Sirer zijn onvrede uit over cryptoprojecten zoals de Libra van Facebook. "In feite creëren ze niets niets en willen ze alleen maar gaan concurreren met grote fiat-valuta's, zoals de Amerikaanse dollar en euro."

Betaalsysteem

De computerwetenschapper en professor aan de Cornell University is van mening dat de overgrote meerderheid van cryptoprojecten hun initiatief verkoopt als een nieuwe 'betaalmethode'. Bitcoin (BTC) deed dit volgens hem meer dan 10 jaar geleden als eerste al, schrijft Cointelegraph. En met het Lightning Network is de betaalkant van Bitcoin enorm aan het verbeteren.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Er is niets mis mee om een betaalmethode te willen zijn, maar Bitcoin deed het als eerste. Hiermee willen concurreren is simpelweg dom."[/penci_blockquote]

Ondanks dat Sirer vijf jaar voor de komst van Bitcoin al met soortgelijke ideeën bezig was, vindt hij zichzelf geen Bitcoin maximalist. Maar hij is het wel met de maximalisten eens die beweren dat 95% van de markt een scam is.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Ik haat de houding van Bitcoin maximalisten. Ik ben een door wetenschap gedreven persoon. Als er iets goeds is, ben ik de eerste die het beaamt. Maar ze hebben gelijk als ze 95% van de markt labelen als een oplichting. Het is gewoon een geldgreep met een Initial Coin Offering [...] Ze pushen een munt met een systeem dat de wereld niet vooruit helpt."[/penci_blockquote]

Hij noemt specifiek Justin Sun (van cryptoproject TRON) als voorbeeld van iemand die niets nieuws brengt en enkel 'recycled' van wat er al is.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat mee over dit soort uitlatingen.

Lees meer over:
Bitcoin BTC scam crypto

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan