'Bitcoin ETF pas aan de orde bij prijs van $150.000'

'Bitcoin ETF pas aan de orde bij prijs van $150.000'

Tom Lee, de grote man van Fundstrat, zegt in een interview met BlockTV dat Bitcoin eerst naar de $150.000 moet gaan om in aanmerking te komen voor een ETF. In dat geval is de asset volgens hem liquide genoeg voor een exchange-traded fund.

Bitcoin ETF

Daarmee impliceert Thomas Lee dat het dus nog jaren kan duren voordat we de eerste Bitcoin ETF gaan zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In tegenstelling tot de massa is hij blij met de aanpak van de Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC krijgt vaak het verwijt dat zij de groei van de cryptomarkt belemmeren met hun terughoudende benadering.

Lee vindt dit echter een goede aanpak. Volgens hem moeten de particuliere en institutionele beleggers beschermd worden tegen mogelijke scams.

Lees ook: Bitcoin ETF, heeft de cryptomarkt deze nu wel nodig?

Volgens het hoofd van Fundstrat komen de institutionele beleggers naar een markt toe zodra die goed gereguleerd is. Daarmee doet de SEC dus eigenlijk precies wat goed is. Desondanks kunnen de Amerikaanse beleidsmakers er wel voor zorgen dat de industrie nu (te) langzaam ontwikkelt.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Een ETF zal waarschijnlijk het eerste jaar aan vraag van bijna $13 miljard genereren, en met het huidig aanbod zal er een onbalans ontstaan."[/penci_blockquote]

Hij denkt echter niet dat de SEC binnenkort een BTC-gerelateerd fonds zal goedkeuren. Een van de redenen waarom de toezichthouder aarzelt, is de grootte van de markt. Momenteel is de marktkapitalisatie van Bitcoin nog steeds minder dan $150 miljard.

Lee schat in dat de grootste cryptocurrency de prijs van $150.000 moet bereiken om liquide genoeg te zijn om in aanmerking te komen voor een ETF.

SEC en ETF's

De SEC is tot dusver duidelijk in haar standpunt. Het houdt Amerikaanse investeerders voorlopig weg van van Bitcoin ETF's. Eerder deze maand wees het financiële toezichthouder een voorstel van Bitwise af.

Het verzoek van VanEck SolidX is ingetrokken en de uitspraak in de zaak van Wilshire Phoenix is uitgesteld.

Er is echter ook een nieuwe ETF op komst. De voormalige directeur van de World Gold Council en portfolio manager achter SPDR Gold Shares ontwikkelt een bitcoin exchange-traded fund (ETF) met vermogensbeheerder Kryptoin Investment Advisors.

Het op de Kaaimaneilanden gevestigde bedrijf heeft een eerste registratieverklaring ingediend bij de Amerikaanse SEC.

Het fonds, dat al twee jaar in ontwikkeling is, zou de CME CF Bitcoin Reference Rate volgen om de marktprijs van bitcoin weer te geven.

Bron: Bitcoinist, Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin BTC ETF Tom Lee

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties