‘Bitcoin (BTC) is geen betaalmiddel’, aldus directeur van Libra

Is Bitcoin echt het geld van de toekomst? Of is Bitcoin enkel een Store of Value? Het zijn vragen die het laatste jaar steeds vaker aan bod komen.

Inherent aan de stijging van BTC, vindt een deel van de crypto community dat de volatiliteit er voor zorgt dat Bitcoin niet geschikt is als ‘settlement unit’, ook wel rekeneenheid genoemd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin versus Libra

In een interview met Ros Sorkin op de CNBC laat ook David Marcus zich ook uit over dit onderwerp. Hij is de directeur van Calibra, de instantie die werkt aan de Libra munt van Facebook. Hij is het eens met het hierboven genoemde argument.

Met de huidige positie van Bitcoin in de markt ziet Marcus dat Bitcoin geen “great medium of currency” is. Hij vindt dat het financiële imago als “digitaal goud” beter op zijn plek is, omdat potentiële investeerders en handelaren hun investeringen kunnen hodlen om winst te kunnen maken tijdens een bullmarkt.

Het komt er volgens Marcus dus op neer of je Bitcoin als een ‘Medium of Exchange‘ ziet, of juist niet. Dit betekent dat de munt ingezet wordt als ruil- en betaalmiddel.

Het feit dat BTC (in dollarwaarde) heel erg kan schommelen, zorgt er voor dat mensen die over landsgrenzen heen betalingen willen doen, dubbel zullen nadenken of ze dit wel willen. Marcus noemt het een ‘poor option’.

Bitcoin als betaalmiddel kan via de mainchain. Het Lightning Network is hier echter veel geschikter voor. En vergeet niet; één Bitcoin is altijd één Bitcoin.

Deze redenatie gaat bij de dollar niet op, want quantitative easing zorgt er indirect voor dat een fiat valuta eigenlijk ook volatiel. Het is maar net welke munt je als rekeneenheid hanteert.

Munt voor de massa

Het is niet geheel onlogisch dat de directeur zich op deze manier uit laat over de grootste cryptomunt. Hij werkt zelf aan een stablecoin die wel aansluit bij wat Marcus voor ogen heeft. De Libra richt zich op de markt waarin gepeggede non-volatiele fiat valuta gewild zijn.

Hij voegt er aan toe dat de wallet van Calibra geen persoonlijke informatie kan mengen met Facebook. Volgens hem komen de financiële gegevens van de digitale portemonnee niet in contact met de social media gigant. Hij voegde toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We hebben zeer sterke firewalls tussen Calibra en Facebook gebouwd op een dergelijke manier dat je vanaf de kant van Facebook geen toegang tot de gegevens kan hebben.”[/penci_blockquote]

Bovendien onthulde hij ook dat de organisatie overweegt om audits te doen tussen de wallet en Facebook. Dit moet de issues en vraagtekens rondom de privacy uit de wereld helpen.

Bron: AMBCrypto

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTClibra

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Lees meer