Bitcoin (BTC) steeds meer in trek bij professionele beleggers na prijspump

Waar 2017 het jaar van de retail belegger was die zich in Bitcoin (BTC) ging verdiepen, lijkt 2020 het jaar te worden van de institutionele investeerder. Onder andere Grayscale, Bakkt en de CME overleggen goede statistieken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grayscale Bitcoin Trust

Fondsbeheerder Grayscale Investments is erin geslaagd het beheerde vermogen in minder dan twee weken met nog eens $1 miljard te vergroten. Dit heeft natuurlijk ook (deels) te maken met de prijsstijging van Bitcoin.

Via Grayscale kun je aandelen kopen in het Bitcoin Trust fonds. Zij regelen alles qua opslag en beheer en dus is het een hele laagdrempelige manier om als institutioneel belegger in Bitcoin te investeren.

Volgens de update van 28 juli hebben ze nu in totaal $5,1 miljard aan beheerd vermogen (AUM). Het gros van dit bedrag, namelijk $4,3 miljard, is terug te herleiden naar het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Naast Bitcoin houden ze ook andere cryptouccrency’s in beheer zoals Ether, Bitcoin Cash en bijvoorbeeld Zcash.

Bitcoin (BTC) steeds meer in trek bij professionele beleggers na prijspump

Uit eerdere documentatie werd duidelijk dat maar liefst 84% van de investeringen vandaan komen uit de hoek van het institutioneel geld. 12% van het totaal komt vandaan bij geaccrediteerde individuen, 3% van pensioenrekeningen en 1% van familiy offices.

Om klanten uitleg te geven over de fondsen, heeft Grayscale een Digital Currency Toolkit for Financial Advisors gemaakt. Het moet vermogende investeerders meer kennis geven over de markt van digitale assets.

Om aan alle vraag te voldoen, kochten ze in Q2 voor $751 miljoen aan Bitcoin op. En met alle andere cryptovaluta meegerekend was dit totaal $905,8 miljoen.

Overigens blijkt uit documenten ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat Grayscale sinds 19 juni geen Bitcoin heeft bijgekocht. Op die dag kocht Grayscale 19.879 BTC.

Bakkt

Hoewel Bakkt het de afgelopen weken erg rustig had, mochten ze een nieuw record noteren. Op 28 juli werden er 11,706 Bitcoin Futures contracten geplaatst. In totaal is dat goed voor $125 miljoen.

Afgelopen maandag zette het ook al een record neer van 11,509 BTC. Toen was dat al 85% hoger dan de vorige all-time high.

Bitcoin futures, wat zijn dat ook al weer? Simpel gezegd zijn dit contracten waarmee je het recht krijgt om een onderliggende asset, bitcoin in dit geval, op een specifieke datum tegen een specifieke prijs te (ver)kopen. Lees hier meer over in onze Bitcoin 101 pagina.

CME

Volgens een recent rapport van Arcane Research zijn activiteiten van de institutionele handelaren op de CME de afgelopen tijd snel gestegen.

De Open Interest op het platform staat nu op een recordhoogte van $724 miljoen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het is het vermelden waard dat de huidige Open Interest op CME een recordhoogte van $724 miljoen bereikt. Dit is een duidelijke aanwijzing dat meer institutionele beleggers op zoek zijn naar blootstelling aan bitcoin.”[/penci_blockquote]

De CME is nu goed voor ongeveer 10 procent van de Open Interest van de totale cryptomarkt, blijkt uit data van Skew. Alle andere platformen en exchanges richten zich niet specifiek op de geaccrediteerde of institutionele belegger. Daarin onderscheiden Bakkt en CME zich ten opzichte van BitMEX en Huobi.

Bitcoin (BTC) steeds meer in trek bij professionele beleggers na prijspump

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

bitcoin kopen beste manieren om geld te verdienen met crypto Nieuws
Stijging in Open Interest en Handelsvolumes van Bitcoin en Ethereum Futures Markeert Nieuwe Dynamiek in de Markt

De cryptomarkt maakt een significante groei door, met name in de futuresmarkt voor Bitcoin (BTC)...

Nieuws
Deze 2 cryptobeurzen profiteren van schikking bij Binance

Coinbase en Bybit profiteren van de onrust bij concurrent Binance en hebben aanzienlijke marktaandelen gewonnen....

Nieuws
Cristiano Ronaldo betrokken bij rechtszaak om $1 miljard door samenwerking met Binance

Cristiano Ronaldo is betrokken geraakt bij een juridische kwestie. Een class-action rechtszaak van 1 miljard...

GFY elon musk Nieuws
Kan Elon Musk Crypto Wederom Boosten – Tirade Zorgt Voor Pump Nieuwe Crypto GFY Token, Kan Dit Meme Coin Crypto Hype Ontketenen?

Elon Musk heeft het wederom voor elkaar gekregen een hoofdrol te verdienen op het cryptotoneel,...

Nieuws
Wetgevers waarschuwen voor uitrollen digitale pond

Britse wetgevers roepen op tot voorzichtigheid bij de invoering van de digitale pond in de...

Lees meer