'Bitcoin industrie moet transparanter worden', aldus Caitlin Long

'Bitcoin industrie moet transparanter worden', aldus Caitlin Long

Caitlin Long deelde tijdens de Virtual Blockchain Week haar visie over de toekomst van de crypto-sector. De veterane van Wall Street en toch ook niet onbekende dame uit de cryptowereld dringt er op aan om op te letten voor de zogenoemde IOU's. Er zijn namelijk steeds derde partijen die bitcoin, stablecoins en andere activa bewaren.

Crypto industrie

Cointelegraph sprak met Long over haar aanbevelingen en zorgen over de industrie. Zo kwam het onderwerp aan bod waarom crypto-gebruikers het beheer over hun private keys moeten behouden. En dit heeft alles te maken met haar overtuiging dat Bitcoin (BTC) een safe haven is, ondanks de enorme crash in maart.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"In de crypto-sector is er eigenlijk heel weinig bekend over de schuldenlast de verschillende beurzen en custodians"[/penci_blockquote]

Hiermee doelt ze op de IOU's, ook wel bekend als I Owe You's. Want wie garandeert dat een cryptobeurs precies en exact de hoeveelheid BTC op de balans heeft staan van al de gebruikers bij elkaar opgeteld? Een cryptobeurs kan namelijk net zo goed aan 'fractioneel bankieren' doen.

Long benadrukte dat crypto-gebruikers niet kunnen zeggen of de serviceproviders uit de cryptobranche voldoende solvabiliteit hebben.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"We weten niet of ze schulden open hebben staan, en dat komt omdat niemand hier iets over onthult."[/penci_blockquote]

Ze is overigens in Wyoming pleitbezorger van een echte cryptobank, onder de noemer Avanti.

Proof of Reserves

Long dringt er bij exchanges en bedrijven op aan te bewijzen dat ze voldoende reserves hebben. Ze stelt dat "de laatste keer dat we zagen dat sommige van de beurzen daadwerkelijk een 'Proof of Reserve' deden was in 2014."

Als alternatief pleitte Long voor meer audits.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Dat is de gemakkelijkste manier voor de industrie om te bewijzen dat het bedrijf ons vertrouwen echt verdient."[/penci_blockquote]

Volgens de topvrouw is het grote aantal ‘IOU's’ een gevaar, gezien het een van de belangrijkste onderdelen van het crypto ecosysteem zijn.

Overigens: Blockstream heeft al een tool ontwikkeld voor deze Proof of Reserves. Het is een instrument voor gecentraliseerde cryptobeurzen om hun bitcoin-saldo aan derden (zoals auditors) te laten zien. Feitelijk dus om aan geldende wet – en regelgeving te voldoen.

Custodians

Ze merkte op dat, hoewel analisten schatten dat ongeveer 25% van Bitcoin en Ether (ETH) in bewaring wordt gegeven door derden en 75% in eigen beheer is, de hele markt van stablecoins is gebouwd op het idee van deze IOU's.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“De industrie is niet zo 'self-custodied' als dat je zou verwachten. En daarom het is heel belangrijk om te onthullen of exchanges en custodians solvabel zijn.”[/penci_blockquote]

De kracht zit er volgens Long juist in dat je met crypto assets juíst niemand nodig hebt om je geld te stallen. "Ik geloof dat Bitcoin een safe haven is, omdat het niemands IOU is." Daar deed de enorme crash van begin maart geen verandering aan.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties