Bitcoin (BTC) koers zijwaarts rond $8.700 na koersrecord bij $8.900

Update 12.45 uur – De koers van bitcoin (BTC) op moment van schrijven is $8.731 bij marktindex Messari, vrijwel onveranderd sinds vanochtend 8 uur. Na de opmars van de afgelopen 24 uur stabiliseert de koers boven de $8.700. Bitcoin (BTC) is zondagnacht Nederlandse tijd kort de $8.900 gebroken, een nieuw record voor dit jaar.
Bitcoin schoot zondagavond rond 21 uur van $8.022 naar $8.411 en vloog door naar $8.900 rond 3 uur ’s nachts. Volgens sommige analisten is bij $8.600 een nieuw supportlevel voor BTC gevormd.

Bitcoin (BTC) koers

Bitcoin vestigt met deze nieuwe mini-run een nieuw koersrecord voor 2019. Op 17 mei stond de prijs van BTC rond $6.600, maar op dezelfde werd de prijs boven de $7.300 getild. Sindsdien is de prijs van BTC weer met ruim 20% gestegen de afgelopen week.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de weekgrafiek is de plotse stijging van bitcoin goed zichtbaar.

Bitcoin (BTC) koers zijwaarts rond $8.700 na koersrecord bij $8.900

Bitcoin koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Diverse analisten zien $9.600 als de volgende stap voor bitcoin, met als voorwaarde dat het volume bovengemiddeld hoog blijft. Het is ruim een jaar geleden dat BTC dat niveau bereikte: $9.650 op 30 april 2018.

Volgens Coinmarketcap was er het afgelopen etmaal sprake van een volumegroei van $10 miljard. De geverifieerde volume-index van Messari.io komt met een veel lager volumecijfer van $6 miljard.

De totale market cap van bitcoin ligt nu op $155 miljard (60% marktdominantie).

Altcoins

Altcoins houden goed staande onder het geweld van BTC. Normaliter wisselen beleggers hun altcoins om in bitcoin om de rit mee te pakken.

Lees ook: Deze 3 altcoins presteerden beter dan bitcoin (BTC) zelf

Cryptotwitter

Hoe is de opleving van bitcoin ervaren door experts en influencers op Twitter? En wat verwachten ze voor de korte termijn van de koers? Josh Rager houdt een niveau van $9.000 in het vizier.

Volgens de Nederlandse trader “Botje” ligt op $8.600 een nieuw support level voor bitcoin.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Bitcoin support levels are still as the previous update, with 8600ish being an important one now. Neckline for a small double top. I can’t think of any resistances at this point 🙂 [/penci_blockquote]

Big Chonis legt met $8.300 het support vooralsnog iets lager.

Diverse analisten wijzen erop dat er – opnieuw – op derivatenbeurs CME sprake is van een ‘futures-gat’ van ca. $520 dollar. Dit gat wordt met nieuwe orders opgevuld.

De futuresmarkt staat los van de spotmarkt, maar is wel een indicator van sentiment onder institutionele beleggers. Door in futures te handelen lopen ze minder risico dan direct in de liquide cryptomunten te gaan handelen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...