Bitcoin Lightning toolkit: ‘Inbouwen wallet, blockchain en back-ups veel makkelijker’

Valentine Wallace is Bitcoin en Lightning-ontwikkelaar bij Square Crypto. Gisteren maakte ze meer details bekend over de Lightning Development Kit (LDK), die vorige maand werd aangekondigd.

Square Crypto is de divisie van Square die helemaal gericht is op Bitcoin. Het betalingsbedrijf is opgericht door Jack Dorsey, de man achter Twitter. Lightning is de tweede laag op de base layer van Bitcoin waarmee je razendsnel betalingen kunt doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !


Wallace sprak gisteren op de Advancing Bitcoin conferentie in Londen en benadrukte dat de LDK drie belangrijke problemen oplost en een paar extra voordelen heeft. De LDK is een toolset voor ontwikkelaars die willen bouwen met Lightning.

1. Bitcoin Lightning wallet

“Het is een implementatie om je eigen wallet te maken,” vertelt Wallace en voegde eraan toe dat de LDK geen eigen wallet heeft. Het is een zo ontworpen om verbinding te maken met een wallet die de gebruiker al heeft.

Meestal hebben bedrijven die Bitcoin gebruiken hun eigen configuraties voor hun wallet. Ze wijst erop dat “als je Lightning in deze app erbij wilt zetten, zou je wellicht deze configuratie moeten wijzigen.” Maar door te werken met de bestaande wallet van het bedrijf en de LDK, moet dit voor minder problemen zorgen.

2. Werken met de Blockchain

Wallace kwam ook terug op haar eerdere punt dat een bedrijf zijn bestaande infrastructuur, inclusief de eigen blockchain, kan blijven gebruiken.

Er moeten volgens haar minder hangups zijn als er een nieuwe Lightning-laag wordt geïntroduceerd. “It brings your own chain,” zegt Wallace. “Het werkt gewoon zoals je van Lightning verwacht.”

3. Maak je eigen back-up

Met de uitspraak “It brings your own back-ups,” besloot Wallace haar presentatie. De LDK gaat niet alles doen voor ontwikkelaars. Ze moeten regelmatig hun eigen back-ups maken. Wallace vertelde dat de LDK de developers de mogelijkheid geeft om zelf deze back-ups te maken. De LDK doet dit niet zelf.

Het voordeel hiervan is dat ontwikkelaars ervoor kunnen zorgen dat hun back-ups veilig opgeslagen word. Ze kunnen deze ook configureren zoals ze dat willen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Als je vanuit een oude back-up met Lightning iets wilt herstellen, bestaat het risico dat gebruikers geld verliezen. Over het algemeen is dit een moeilijk onderwerp. Het is ook moeilijk om te managen. Je wilt zeker weten dat je het goed doet.”[/penci_blockquote]

Voordelen van de LDK voor Bitcoin

Wallace benadrukte twee voordelen waarom je de LDK zou kunnen gebruiken. Ten eerste stelt het ontwikkelaars in staat om een custom route op het Lightning netwerk te maken.

Dit verwijst naar de manier waarop de betaling verlopen van de computer die de transactie uitvoert naar de computer die de transactie ontvangt. Transacties worden namelijk door het peer-to-peer netwerk gestuurd.

Hoewel de meeste mensen iedere route wel willen gebruiken, wil een ontwikkelaar misschien een specifiek privé betaalkanaal kiezen, zei Wallace.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Misschien wil je een meer privacy-geoptimaliseerd algoritme voor het routen. Kies dan dit pad en betaal hier iets meer voor. Maar je gaat dan wel via een pad dat meer privacy heeft.”[/penci_blockquote]

Betaalkanalen

Ten tweede wees ze erop dat ontwikkelaars meer controle hebben over Lightning met de LDK. Wanneer je bijvoorbeeld een Lightning betaalkanaal opent op mobiele apparaten, hoeft je niet langer te wachten tot de transactie is bevestigd op het Bitcoin netwerk.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Je kunt ervoor kiezen om een betaling te bevestigen voordat deze aan de mainchain wordt bevestigd. het hebt niveau van controle is veel fijner en nauwkeuriger – als dat is wat je wilt.”[/penci_blockquote]

Tot slot vergeleek Wallace dit geheel met het kopen van een computer. Met Lightning is het alsof je een kant-en-klare pc koopt. Maar met de LDK van Square Crypto is het alsof je een aangepaste pc waarmee je kunt kiezen welke onderdelen je wilt gebruiken.

Bron: Decrypt