Bitcoin mining in Amerika neemt toe! Bedrijf installeert 700 units

Het Amerikaanse bedrijf Marathon Patent Group maakt bekend dat ze 700 ASIC units hebben geïnstalleerd. Het gaat om apparatuur die speciaal is ontwikkeld voor het minen van Bitcoin (BTC). Een ASIC staat voor Application-Specific Integrated Circuit.

Bitcoin mining

Een aankondiging van 3 juni vertelt dat Marathon Patent Group in totaal 700 Whatsminer M30S+ apparaten heeft gekocht. Dit zijn rigs die worden geproduceerd door MicroBT.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Amerikaanse bedrijf wacht naar verluidt ook nog op een levering van 1.160 units van de AntminerS19 Pro. Deze gloednieuwe miners komen uit de hoge hoed van Bitmain.

Eind maart kondigde Bitmain al aan ze de eerste batch Antminer S19’s en S19 Pro’s binnen 24 uur na het openen van de markt verkochten. Deze levering was alleen bedoeld voor de Chinese markt. Het Amerikaanse Marathon Patent Group moest dus iets langer geduld hebben.

Op 1 juni lanceerde Bitmain ook zijn nieuwste Antminer T19. Deze machine heeft een hashrate van 84 TH per seconde te leveren. De Antminer S19 Pro heeft een hashrate van 110 TH/s en een energie-efficiëntie van 29,5 ± 5 J / TH.

Hashrate

Het komt er op neer dat Marathon Patent Group in totaal 127.600 PH/s aan het netwerk toevoegt met de Whatsminers. Daarmee wordt Bitcoin weer een stuk veiliger. Want hoe meer partijen en hashrate er mee doet, hoe moeilijker het voor kwaadaardige personen is om een 51% attack uit te voeren.

Met ook nog 700 stuks van de Whatsminer M30S+ die op komst zijn, kunnen ze nog eens 100 TH/s extra aan het netwerk gaan toevoegen. Dit is goed voor nog eens 70.000 TH/s. Daarmee zal de totale hashrate van het bedrijf neerkomen op 197.600 PH/s.

De aankondiging komt kort nadat Adam Traidman, CEO van Ripple SBI Asia, voorspelde dat de mining industrie van oost naar west zal verschuiven. Op dit moment is namelijk nog 65% van de hashrate gevestigd in China.

Tegelijkertijd zijn zowel Iran als Kazachstan bezig om de mining industrie op een welkome manier te reguleren. In Amerika zien we grote partijen als Layer1 en Greenidge Generation in de markt stappen.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat door over het nieuws!