Bitcoin (BTC) update: ‘Bulls’ volledig in controle, wordt $9.000 weer getest?

Bitcoin update door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin (BTC) koers zet de stijgende trend door en brak deze ochtend even door de $8.700. In mijn vorige analyse verwachtte ik dat we naar boven zouden breken uit het evenwichtspatroon en dat is gebeurd. De koers staat nu op ongeveer $8.700. Gaat de koers nu door naar $10.000? Lees snel verder!

Bitcoin koers maandelijkse grafiek

We zijn nu halverwege de maand en de prijs heeft zich tot nu toe afgespeeld tussen ongeveer $8.800 en $7.400. Het is altijd goed om even uit te zoomen om een goed beeld te krijgen van de macrotrends.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aan de huidige candlestick (onderstaande figuur 1) is te zien dat de bulls boven de eerdere weerstand van $8.400 willen blijven (oranje lijn). De candlestick is erg bullish en aan de lange wick (rode pijl) is te zien dat de bulls de dip hebben opgekocht.

Bitcoin (BTC) update: 'Bulls' volledig in controle, wordt $9.000 weer getest?

Figuur 1: De huidige candlestick is bullish en bulls hebben de dip gekocht.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat de dip van vorige week vrijwel volledig is opgekocht door de bulls. De pullback waar ik het vorige week over had, lijkt voor nu van de kaart en de bulls lijken het hoogtepunt van de candlestick van vorige week te willen breken.

Het volume neemt wel af en de RSI komt weer tegen overbought gebied aan. Maar zoals we in de afgelopen weken hebben gezien, kan de prijs zeker nog stijgen. Voor nu moeten we door $8.800 om weer opnieuw de $9.000 te gaan testen en daarna door naar $9.800.

Bitcoin (BTC) update: 'Bulls' volledig in controle, wordt $9.000 weer getest?

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 3) zijn we uit het evenwichtspatroon omhoog gebroken en dat was te merken. De bulls hebben de prijs laten stijgen van $8.200 naar $8.700, waar het nu weerstand lijkt te vinden. We zitten inmiddels ook weer boven de 21EMA (oranje lijn) wat bullish is!

De RSI is ook aan het stijgen. Kortom lijkt het erop dat de bulls weer volledig controle hebben en de weerstandsniveaus op $8.800 en $9.000 gaan testen en waarschijnlijk gaan breken. Zodra dat is gebeurd, is de volgende belangrijke weerstand (groene lijn) te vinden op $9.800.

Bitcoin (BTC) update: 'Bulls' volledig in controle, wordt $9.000 weer getest?

Conclusie

De grafieken zien er bullish uit en de bulls laten zien dat ze de overhand weer hebben. We gaan voor een retest van $9.000 en ik verwacht dat die wordt gebroken wat ons snel naar de $9.800 weerstand zal brengen.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.