Bitcoin (BTC) update: Gaan we dippen naar $5.000 vóór de halving?

Nog 34 dagen tot de bitcoin (BTC) halving op hoogstwaarschijnlijk woensdag 13 mei. Wat gaat de koers doen? Lees de BTC update van het traderscollectief Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In ons vorige artikel was de strekking van de update: een koersdaling in de komende 3 tot 5 dagen is zeer waarschijnlijk, zodra de Dow Jones onder de 20 Simple Moving Average op de daggrafiek blijft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mocht dat niet gebeuren, dan zien we mogelijk een bullish momentum op korte termijn.

Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien, duwde de Dow Jones boven de 20MA. Vervolgens volgde Bitcoin met een pomp naar de $7.500-zone.

Bitcoin (BTC) update: Gaan we dippen naar $5.000 vóór de halving?

Bitcoin (BTC) koers daggrafiek

Dow Jones Index (dag en week)

Vorige week noemden we al een soort correlatie tussen de bewegingen op de daggrafiek tussen bitcoin en aandelen. Een statistisch verband dat ook in diverse onderzoeken bevestigd is.

Bitcoin (BTC) update: Gaan we dippen naar $5.000 vóór de halving?

Dow Jones Index daggrafiek

Vandaag (woensdag) zien we een perfecte afwijzing van de Dow Jones door de 200MA op de wekelijkse grafiek. Wat een zeer belangrijke indicator is voor elk aandeel en elke analist.

De laatste keer duurde het 800 dagen om boven deze moving average (MA) te komen. Dus zouden we een langere periode eronder (200MA) en een grotere daling voor de Dow Jones moeten verwachten. Dit zal ook op korte termijn effect hebben op Bitcoin, verwachten we.

Bitcoin (BTC) update: Gaan we dippen naar $5.000 vóór de halving?

Dow Jones Index weekgrafiek

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Het grote verschil is dat Bitcoin ondersteuning vond op zijn 200MA op de wekelijkse chart en nu vecht met zijn 50MA.

De 20MA is erg dichtbij op $7.800 en de korte afstand tussen deze twee MA’s verhoogt het weerstandspotentieel van deze zone. Die is zelfs groter, gezien het aantal trendlijnen dat door deze zone beweegt.

Bitcoin (BTC) update: Gaan we dippen naar $5.000 vóór de halving?

Bitcoin (BTC) koers weekgrafiek

Bitcoin (BTC) uurgrafiek

Het bearish scenario is onze favoriet, omdat we ook een bearish divergentie kunnen zien ontstaan ​​op de daggrafiek en een perfect stijgende wigvorm op de uurgrafiek die de neiging heeft om in 60% van de gevallen naar beneden te breken. Het doel is tenminste de $6.000-zone.

Zoals je hieronder kunt zien is een zeer grote beweging zéér waarschijnlijk!

Bitcoin (BTC) update: Gaan we dippen naar $5.000 vóór de halving?

Een andere reden waarom we denken dat de eerste richting neerwaarts is, is het aankomende halving-evenement, die de inkomsten van miner halveert van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per gevonden block.

De meerderheid van de markt verwacht een stijging, maar meestal heeft de meerderheid het niet bij het rechte einde. Markten hebben namelijk de neiging om het tegenovergestelde te doen.

Historisch en fundamenteel is de aanname van een stijging niet verkeerd, maar het betekent niet dat de bullish opmars nu al zal beginnen.

Bitcoin halving 2016

Zelfs als Donald Trump, één van de machtigste mensen ter wereld, op Twitter zegt dat hij Bitcoin wilt. Het had géén grote prijsstijging tot gevolg.

Blikken we terug naar de vorige halving in 2016, dan zat de koers ook in een neerwaartse trend, die tot vijf weken na het evenement voortzette.

Gezien het Bitcoin-regressiemodel is er nog steeds een daling naar de $5.000-zone in het spel en waarschijnlijk, zolang Bitcoin onder de 200MA op de daggrafiek ligt.

Bitcoin (BTC) update: Gaan we dippen naar $5.000 vóór de halving?

Over Big Bang Crypto

Als je Bitcoin echt wilt begrijpen, stuur dan een e-mail naar [email protected] en krijg toegang tot een grondige analyse van de prijsbeweging van Bitcoin in de afgelopen tien jaar. Big Bang Crypto is een Duits-Nederlands traderscollectief dat waarde hecht aan historische prijsanalyse.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...