6 weetjes over de prijsdaling van Bitcoin (BTC) naar $8.500

In een halve dag is de bitcoin wereld helemaal op zijn kop gezet. De koers van BTC stortte namelijk in een twee uur tijd helemaal in. Wij hebben enkele feitjes en statistieken voor je op een rijtje gezet.

1. Bitcoin koers

Gisteren was het dan eindelijk zo ver: Bitcoin kwam uit de descending triangle waar het al maanden in zat. De koers daalde in mum van tijd van $9.700 naar $8.200.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs is inmiddels al weer een klein beetje gecorrigeerd naar de $8.532. Op moment van schrijven is de koers het afgelopen etmaal met ruim 13% gedaald. De dominantie van BTC is 68%.

2. Bitcoin grotere plaatje

In een eerdere Technische Analyse werd deze (abrupte) drop al door onder andere de Bitcoin Consultant voorspeld. Hij stelde de support op de 200DMA lijn, die gelijk stond aan de $8.300. Deze support is dus sterk genoeg gebleken.

Vandaag kun je om 12:00 weer een nieuwe TA verwachten waarin Altcoinbase de schade het afgelopen etmaal analiseert.

6 weetjes over de prijsdaling van Bitcoin (BTC) naar $8.500

In onze Telegramchat liet onze huisanalist het volgende weten: ‘Als je uitzoomt naar de monthly tijdframe, is te zien dat de koers een higher low moet maken, en dat is op dit moment ook bezig.’

6 weetjes over de prijsdaling van Bitcoin (BTC) naar $8.500

3. Verlies in BTC

De prijsdaling van gisterenavond betrof meer dan 10%. Messari was er met de kippen bij om hier een statistiekje aan te hangen. In de afgelopen 8 jaar (sinds 1 augustus 2011), is er maar liefst 70 keer een soortgelijke daling geweest.

In 2011 en 2013 was de volatiliteit het grootst. Deze jaren onderging BTC namelijk 17 keer een daling van minimaal 10%. In het huidige kalenderjaar is het pas twee keer gebeurd. Gisteren hebben we er eentje in levende lijve kunnen ondervinden.

?s=19

4. Bitmex

De prijsdaling van Bitcoin heeft een slagveld achtergelaten op de markt. Op cryptobeurs BitMex kun je in cryptocurrencies handelen tot hefbomen van maar liefst 100%.

Tijdens de dip die in de loop van de avond volgde, is er maar liefst voor $579.900.000 aan posities geliquideerd. Dat is een getal dat eigenlijk niet te bevatten is: bijna 600 miljoen dollar.

5. Bakkt over de daling

Veel cryptobezitters noemden (en hoopten) dat de Bakkt een katalysator voor de markt zou zijn. Er zou weer een nieuwe stijging aan komen en de koers zou door de opening van 23 september omhoog schieten. Met de kennis van nu blijkt het tegenovergestelde waar te zijn.

De beleggers op Bakkt hebben de prijsdaling uiteraard ook ondergaan. Op de website van de ICE zijn te zien wat de prijs van BTC is en hoeveel contracten er zijn afgesloten.

De eerste 24 uur werden er 71 BTC contracten getekend, maar inmiddels staat het volume op 216 BTC. Daarmee lijkt er toch langzaamaan meer interesse te komen.

6. Koersindicator bitcoin

Eergisteren hebben we op BitcoinMagazine de SOPR koersindicator uitgelegd. Met deze indicator kun je aflezen of men BTC met een verlies of juist met winst verkoopt.

Deze uitspraak kan gedaan worden door de onchain data van de bitcoin blockchain te analysere. Een waarde 1,0 geeft aan dat de markt op een break-even punt zit.

Wat blijkt? Gisteren kwam deze indicator terecht op het laagste punt van de maand. Heel veel mensen hebben dus in paniek hun BTC verkocht. Lees hier meer over de psychologische indicator.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCupdate

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  wat is ripple Nieuws
  Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

  Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

  Wat is Solana Nieuws
  SOL Koers Stijgt 28%, Gaat Solana Nog Stijgen Deze Crypto Rally?

  Na Bitcoins krachtige prestatie en de zijwaartse beweging rond $62,000 gebeurde er veel op de...

  Bitcoin bearish Nieuws
  Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom!

  Bitcoin zag een daling van meer dan 3% van zijn hoogste punt in de afgelopen...

  Lees meer