PixelPortfolio app maakt jouw Bitcoin portfolio leuker om naar te kijken

Soms is het openen van je portfolio app voor bitcoin (BTC) niet even prettig. Na een grote daling doe je het misschien liever niet, maar je wil toch even kijken hoe je ervoor staat.

De portfolio app PixelPortfolio geeft jouw portfolio een likje verf en tovert jouw BTC en andere munten om in retro pixel munten. Een leuke manier om de doorgaans saaie getallen en grafieken in beeld te brengen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PixelPorftolio

De app is momenteel alleen nog maar beschikbaar op Android 7 en is gratis uit te proberen via de Google Play Store. Naast bitcoin ondersteunt de app ook munten als ether en monero. Maar dan dus in een leuke pixel art-vorm.

De ontwikkelaar hoopt op termijn ook oudere Android versies en iOS te ondersteunen.

Het werkt vrij eenvoudig: je vult je bezittingen in en de pixelige munten of goudstaven dwarrelen je scherm in. Verkoop je wat van je bitcoin? Dan word je beloont met een animatie waarin de staven omgezet in kleine munten die je weer op kunt pakken.

PixelPortfolio app maakt jouw Bitcoin portfolio leuker om naar te kijken

Gebruiksvriendelijk

Ontwikkelaar ‘Bighands‘ vertelde tegenover Decrypt het doel van deze app: ”Het belangrijkste aspect van deze app is om het digtale echt te laten voelen. Daarom kunnen gebruikers de munten ook oppakken. Pixal art werkt goed om de app een retro gevoel te geven.”

Reddit

De app bereikte de voorpagina op /r/cryptocurrency van Reddit en sindsdien wordt de ontwikkelaar overspoeld met suggesties. Bighands vertelt dat hij zich niet alleen wil focussen op bitcoin, hij wil alle 100 grootste cryptovaluta uiteindelijk ondersteunen.

Ook is het de bedoeling om meer fiat valuta toe te voegen. Een andere suggestie is bijvoorbeeld het laten klingelen van je muntjes wanneer je de app schudt, als een echte spaarpot.

Even voor de duidelijkheid: deze app slaat niet jouw bitcoin op, het is slechts een manier om je portfolio in beeld te brengen op een minder saaie manier.

Gratis

Bighands: ”Gebruikers hebben geen abonnement nodig en ze hoeven ook niet te betalen voor verborgen funcationaliteiten.” Je kunt de ontwikkeling van de app wel ondersteunen met cosmetische aankopen binnen de applicatie, maar dat is niet nodig om PixelPortfolio te gebruiken.

Lees meer over:
appBitcoin nieuwsBTC

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...