Cryptobeurs Bittrex ruilt Malta in voor Liechtenstein

Bittrex ruilt per 29 oktober het ‘blockchain eiland’ Malta in voor het ministaatje Liechtenstein. De Amerikaanse cryptobeurs geeft geen reden op voor het vertrek. Op het gebied van bitcoin handelsvolume is Bittrex een kleine marktspeler.

Bittrex zegt Malta vaarwel

De Amerikaanse beurs geeft geen reden op waarom ze gaat verkassen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Saillant is dat financiële toezichthouder van Malta ‘actieve controles’ heeft aangekondigd bij cryptobedrijven. Doel is – onder druk van Europese en internationale autoriteiten zoals FATF – witwassen te bestrijden.

Heeft het een met het ander te maken? Dat is koffiedik kijken. Bittrex gaat onder de merknaam Bittrex Global in het ministaatje Liechtenstein opereren. Daar valt de beurs onder de zogenaamde Blockchain Act.

Bestaande klanten worden ‘automatisch’ doorgeleid naar Bittrex Global, zo staat in de mededeling op Medium te lezen.

Bitcoin volume

Afgelopen week brak het nieuws dat Bittrex International stopt in 31 landen, waaronder Venezuela en Zimbabwe, landen met een zwakke munt. De opgegeven reden is ‘onzekerheid op het gebied van wet – en regelgeving’.

Eerder dit jaar kwam de beurs in het nieuws doordat het niet in aanmerking kwam voor een Bitlicense. Dat is een licentie om in de staat New York te kunnen handelen.

Ook heeft het in de VS eerder dit jaar 42 cryptovaluta uit haar aanbod geschrapt.

Bittrex geldt niet als een grote beurs als het aankomt op bitcoin (BTC) volume. Volgens marktvorser Coinmarketcap is het dagvolume van de beurs slechts 15 miljoen dollar.

Hierbij zijn de handelsparen BTC/USD en BTC/USDT samen goed voor ruim 21% van het volume.

Lees meer over:
BittrexcryptobeursMalta

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...