De 10 best gelezen artikelen van de maand november: veel bitcoin en bitcoin cash

De markt zakte in, maar voor Bitcoin Magazine NL was het qua verkeer met circa 75.000 unieke bezoekers een prima maand. Veel nieuws natuurlijk: de splitsing en de daaruit vloeiende hashwar van Bitcoin Cash, nummer 4 van de Coinmarketcap. Bitcoin die na een kabbelend bestaan van enkele maanden weer eens dipte naar uiteindelijk een niveau van 3.668 dollar. De huidige koers schommelt rond de 4.000 dollar.

De 10 best gelezen artikelen van de maand november

Het mag dan ook geen verrassing heten dat vooral artikelen over deze onderwerpen goed scoorden. Hierbij de top 10 van de maand november.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Misss Bitcoin: Bitcoin koers omlaag, hoe nu verder?! (18 november 2018)
Analyse van Madelon Vos a.k.a Misss Bitcoin. In onzekere tijden wist zij beleggers van het broodnodige advies te voorzien hoe te handelen in een bearmarket.

2. Misss Bitcoin: Bitcoin bodem lijkt in zicht & veel belangrijk fundamenteel nieuws (11 november 2018)
In deze aflevering ging Madelon in op een aantal fundementele nieuwsfeiten: de komst van het BAKKT-platform, de bitcoin ETF’s van VanEck en de aankomende splitsing van Bitcoin Cash.

3. Bitcoin, history repeats (24 november 2018)
Analyse van Marvin Kroon (Mr. Crown) over de historische koersen van bitcoin.

4. Interview met Ruud Feltkamp, oprichter van Cryptohopper (5 november 2018)
We herpubliceren een ouder interview met Ruud Feltkamp, die we deze zomer spraken tijdens de Next Web in Amsterdam. RTL Boulevard brengt namelijk het nieuws dat Ruud na 11 jaar stopt als soapie bij Goede Tijden, Slechte Tijden. Cryptohopper is met ruim 50.000 klanten een van de snelstgroeiende (crypto) bedrijven van Nederland.

5. Prem’s market update: Bitcoin Cash SV ‘pompt’ met 64%, Ripple wil Swift wegvagen (14 november 2018)
Veel nieuws op deze woensdag 14 november. Anticiperend op de hard fork van 15 november gaat de koers van Bitcoin SV in eerste instantie omhoog.

6. Crypto Inside: de 5 mogelijke redenen voor de vrije val van Bitcoin (25 november 2018)
Analyse van Wessel Simons in een poging om de val van bitcoin te verklaren.

7. Bitcoin zakt onder $6000, gehele crypto-markt in het slop (woensdag 14 november 2018)
Begin van de downtrend van bitcoin op woensdag 14 november 2018, die de rest van de maand het nieuws bepaalde.

8. Historische airdrop: Stellar geeft 125 miljoen dollar weg (7 november 2018)
Gratis geld scoort. Het aantal gebruikers van het Stellar-platform is het afgelopen halfjaar ook met 500% gestegen, zo blijkt uit de marktupdate vandaag.

9. Bitcoin Cash (BCH) hard-fork op 15 november – Waar gaat het eigenlijk om? (8 november 2018)
Analyse van redacteur Marloes van der Scheer over de aankomende splitsing tussen de kampen Bitcoin Cash ABC (nu officieel Bitcoin Cash) en Bitcoin Cash SV, nu Bitcoin SV.

10. Bitcoin Cash (BCH) strijd rondom hard-fork intensiveert en vloeit mogelijk over naar andere crypto’s (13 november 2018)
Redacteur Marloes heeft zich vastgebeten in het Bitcoin Cash-dossier en voorspelde enkele dagen ervoor dat dit een nadelig effect op de markt kan hebben.

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...