Bitcoin (-5%) en Dow Jones (-9%) duikelen, beurs Filipijnen op slot vanwege Coronavirus

De financiële markten hebben een roerige maandag achter de rug, nadat de Federal Reserve zondag opnieuw de rente verlaagd heeft naar bijna 0% en $700 miljard in de Amerikaanse economie wil pompen. Handelaren op de beurzen straften het noodpakket van de Fed af.

De Dow Jones staat op het laagste punt sinds mei 2017 en ook andere marktplaatsen staan in de min. Ook bitcoin leverde 5,3% in de afgelopen 24 uur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aandelenbeurzen

De centrale bank maakte een historische beslissing om de rentestand met één procent te verlagen naar 0% tot 0,25%. Bedoeld om de economie het vertrouwen te geven vanwege het Coronavirus. In de VS zijn er 3.000 besmette gevallen gemeld.

President Trump zal de natie vanavond Nederlandse tijd nogmaals toespreken om zijn strijdplan voor het virus nogmaals toe te lichten.

De handelaren op de wereldwijde beurzen hebben het noodpakket van de Fed afgestraft. De Dow Jones Index daalde 9,4%, bijna 2.200 punten lager in vergelijking met vrijdagmiddag. Ook de S&P 500 en de Nasdaq laten verliezen zien: respectievelijk 8,8% en 8,4%.

Goud leverde ruim 1% in en staat net onder de $1.500 per ounce. Bitcoin leverde 5,3% in en staat op moment van schrijven op $5.078.

Lees hier de technische analyse op Bitcoinmagazine.nl voor de laatste inzichten

Philippine Stock Exchange op slot

Deze maandag gingen er ook diverse geruchten dat beurzen gaan sluiten om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

De Philippine Stock Exchange is de eerst beurs die vanaf morgen (dinsdag) gesloten is.

De overheid zet Luzon, het grootste eiland, in complete lockdown om (snelle) verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. De gehele gemeenschap moet in quarantaine blijven tot in ieder geval 12 april.

Dat maakt de president Rodrigo Duterte vandaag bekend in een toespraak, zo meldt nieuwszender CNN.

Sinds de aankondiging van de president heeft de CEO Ramon Monzon van Philippine Stock Exchange all handelsactiviteiten stopgezet per dinsdag 17 maart. Bedoeld “om de veiligheid van medewerkers en handelaren te waarborgen”. De maatregel is per brief kenbaar gemaakt.

Of andere beurseigenaren het voorbeeld gaan volgen, valt de komende dagen te bezien.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...