Goedemorgen Bitcoin: $3 miljard aan openstaande BTC future contracten

Goedemorgen Bitcoin: $3 miljard aan openstaande BTC future contracten

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Ministerie van Financien wil ‘Cryptowet’ per 18 mei laten ingaan

Het Ministerie van Financiën wil de Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn per maandag 18 mei laten ingaan. Beter bekend als de ‘Cryptowet’, hoewel de bepalingen ook gelden voor onder meer banken en verzekeraars.

Dat maakt toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) vandaag bekend. De DNB gaat per deze datum ook toezicht houden op de Nederlandse cryptosector.

In een speciale nieuwsbrief gaat de DNB ook dieper in op de details van toezicht. Wat betreft de toezichtskosten: ze schatten in de dat de kosten per aanvrager ‘minder dan €20.000’ zullen zijn voor 2020.

Lees in dit nieuwsbericht alle details over deze nieuwe Cryptowet

‘Bitcoin halving zorgt niet voor centralisatie van mining’, aldus Andreas Antonopoulos

De derde bitcoin halving staat voor de deur. De beloning voor het vinden van een block gaat door de helft, miners strijden dus om minder bitcoin (BTC).

Een vaak gehoord verhaal over de halving is dat het vooral kleine miners raakt. Er is immers minder bitcoin te verdelen.

Door het Proof of Work consensus mechanisme moet de mining hardware werk leveren om kans te maken op BTC. Dat kost naast de nodige hardware ook veel energie. Kleinere partijen kunnen in de regel minder goede deals sluiten op het gebied van elektriciteit.

Andreas Antonopoulos is al jaren actief in de bitcoin industrie als spreker en legt in een recente YouTube video uit dat de halving niet per se kleine partijen raakt. Hij stelt dat deze evenementen er voor zorgen dat miners getest worden, ze moeten zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

Bitcoin futures markt herstelt: ‘openstaande contracten’ naar $3 miljard

Na de marktdip medio maart zakte ook de bitcoin futuresmarkt in elkaar. Ruim zes weken later is het aantal openstaande futurecontracten weer op peil. De ‘open interest’ doorbreekt de grens van $3 miljard. Kortom, er vloeit weer meer geld naar de ‘papieren’ Bitcoin.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Britse marktonderzoeker Skew.

Goedemorgen Bitcoin: $3 miljard aan openstaande BTC future contracten

Een future is een contract waarmee je het recht krijgt om een onderliggende asset, bitcoin in dit geval, op een specifieke datum tegen een specifieke prijs te (ver) kopen.

Elk contract heeft een koper én verkoper nodig. Een toename in 'open interest' betekent dus: een toename in futures waar zowel een koper als verkoper voor is, Maar het contract is nog niet gesloten is het voordeel van één partij, vandaar de term 'open'.

[the_ad id="52096"]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties