Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van woensdag 20 november

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bekijk hierboven in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

INTERVIEW Nederlandse miljardair ziet bitcoin (BTC) als alternatief voor verrot financieel systeem

Marc van der Chijs is medeoprichter van Hut 8 Mining, een bitcoin miningbedrijf dat inmiddels is genoteerd aan de Amerikaanse techbeurs Nasdaq. De Nederlandse ondernemer is bekend om zijn gewaagde uitspraken als het op de bitcoin prijs aankomt.

Tijdens het interview praten we over de aanstaande hegemonie van China als het op online betalen aankomt, de ‘big reset’ van het bestaande financiële systeem en de toekomst van het Lightning Network. Het veelgenoemde experiment op het basisnetwerk van bitcoin.

De belofte is namelijk dat iedereen zijn koffie en biertje met Lighting gaat afrekenen. Maar is het netwerk daar wel klaar voor zodra het huidige financiële systeem valt? Of gaan we met zijn allen afrekenen met de stablecoin van China via de WeChat app?

Gelijk luisteren? Dat kan via onze Anchor app.

Celstraf van 40 jaar geëist tegen Zweed wegens miljoenenfraude met crypto

Een Zweed (45) is uitgeleverd aan de Amerikaanse autoriteiten wegens online effectenfraude en het witwassen van crimineel geld. Nils-Jonas Karlsson is het meesterbrein achter een fraudezaak van bijna 10 miljoen euro.

Hij liet zich uitbetalen in bitcoin (BTC) en andere crypto en kocht daarvoor vastgoed in Thailand. Inmiddels is de man uitgeleverd aan Amerika, waar een rechter een gevangenisstraf van 40 jaar eist.

Zo werd Bart Simpson in de wereld van Bitcoin (BTC) een meme

Misschien heb je de term Bart wel eens voorbij zien komen in Bitcoin analysegroepen. Deze meme gaat al een geruime tijd mee in de crypto space, maar wat betekent het eigenlijk en waar komt het vandaan?

Redacteur Arnold Hubach ging op onderzoek uit en kwam tot het volgende artikel.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...