Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van woensdag 13 november

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin (BTC) transacties: 20% gaat door de ‘handen’ van dit cryptobedrijf

BitGo verwerkt naar eigen zeggen ruim 20% van alle bitcoin (BTC) ‘onchain’ transacties. Dat verklaart de Amerikaanse firma tijdens het event ‘Invest: NYC’, georganiseerd door Coindesk.

BitGo is een beheerder van cryptovaluta (custody) en is een ontwikkelaar van ‘hot’ en ‘cold’ storage wallets. Klanten zijn voornamelijk crypto exchanges, waar het merendeel van de transacties plaatsvinden.

Bijvoorbeeld een Bitstamp, maar ook de Canadese bitcoin miner Hut8 is klant. CEO Mike Belshe legt uit hoe het private key management van BitGo is ingericht.

Bitcoin advertenties aangepakt, John de Mol wint rechtszaak van Facebook

De rechtbank in Amsterdam heeft Facebook de opdracht gegeven om Bitcoin advertenties te verwijderen. Het gaat om reclames waarin het gezicht van televisiester John de Mol is misbruikt.

De rechtbank eiste ook dat het bedrijf maatregelen neemt om te voorkomen dat deze problemen zich weer gaan herhalen. Zo wil de rechter ook dat Facebook informatie over de oplichters bekendmaakt.

Als Facebook deze reclames om welke reden dan ook toch online houdt, moet het boetes betalen die kunnen oplopen tot 1,1 miljoen euro. Investeerders hebben door de fraude naar schatting 1,7 miljoen euro verloren.

Deze Zwitserse cryptobank met volledige banklicentie opent deuren

De Zwitserse cryptobank SEBA open haar deuren voor klanten, zo maakt de firma bekend in een persbericht. Deze zomer ontving het bedrijf een volledige banklicentie van toezichthouder FINMA. Onder meer bitcoin (BTC) behoort tot de liquide assets die het bedrijf gaat aanbieden. Daarnaast gaat deze cryptobank ook bankrekeningen aanbieden aan blockchain - en cryptobedrijven, in en buiten Zwitserland.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers uitbreken naar $10.000?

De bitcoin (BTC) koers zit in een falling wedge en er zijn signalen voor een uitbraak naar boven, maar ook voor een uitbraak naar beneden. Analist John van Meer concludeert onder meer:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Er zijn op alle tijdseenheden bearish en bullish tekenen te zien. De falling wedge op de dagelijkse grafiek is wat mij betreft nu het belangrijkst. Als die naar boven uitbreekt dan is het doel $10.000 en daarmee komt de koers weer boven een belangrijke weerstand: de 200DMA.

Op het moment leun ik meer bullish vanwege de bullish divergence op de 4uurs grafiek. Ik hou er wel rekening mee dat er een fake out kan zijn die de koers toch kort onder de falling wedge brengt.[/penci_blockquote]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...