Goedemorgen Bitcoin: ‘Bitcoin transacties gemiddeld 83% goedkoper’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘Gemiddelde kosten voor een Bitcoin transactie dalen met 83%’

De kosten voor een bitcoin (BTC) transactie zijn hard gedaald ten opzichte van de kosten kort na de bitcoin halving. De gemiddelde transactiekosten daalden sinds die periode in mei met 83,7%.

Dat betekent dat de gemiddelde kosten voor een transactie op het laagste punt staat sinds 28 april. De gemiddelde kosten voor het versturen van een BTC transactie ligt nu op $1,083. Je kunt altijd minder betalen, maar als het druk is in de mempool (wachtrij voor transacties) dan kun je soms lang wachten op een bevestiging van je betaling.

Dit blijkt uit data van Bitinfocharts.

‘Bitcoin (BTC) miners vinden momenteel elke 8 minuten een block’

Elke 2016 blocks (~2 weken) past bitcoin de moeilijkheid voor miners aan. Op 4 juni ging de moeilijkheid met 9,29% naar beneden. Het Proof-of-Work consensus mechanisme zorgt ervoor dat miners werk moeten leveren om bitcoin te verdienen.

Wanneer de moeilijkheid daalt, wordt het makkelijker voor miners om een block te vinden. De recente daling in moeilijkheid lijkt een goede reden voor bitcoin miners om extra hardware aan te zetten.

De gemiddelde blocktime ligt momenteel onder de 8 minuten, het bitcoin protocol probeert dit op gemiddeld 10 minuten te houden.

De geschiedenis en het ontstaan van het Bitcoin Lightning Network

Sinds de start van bitcoin (BTC) en daarvoor wordt er al nagedacht over manieren om peer-to-peer transacties te doen. Dat kan met een ‘gewone’ bitcoin transactie, maar daar zitten zeker qua snelheid toch wat haken en ogen aan.

In februari 2015 introduceren Josep Poon en Thaddeus Dryja de eerste draft van de Lightning Network whitepaper. Het doel? Een peer-to-peer netwerk creëren die de druk van onderlaag weghaalt en in staat is om duizenden transacties per seconde te verwerken.

Op het Lightning Network kun je (micro)betalingen doen die worden verzonden over een netwerk van payment channels (ook wel transaction channels en micropayment channels genoemd).

Meer weten over het Lightning Network? Lees dan: Wat is het Bitcoin Lightning Network?

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...