In Japan reken je binnenkort je treinkaartje af met crypto zoals bitcoin

Crypto alert – Japanse treinreizigers kunnen binnenkort hun treinkaartje afrekenen met verschillende cryptocurrencies zoals bitcoin. Initiatiefnemer cloud – en internetserviceprovider IIJ heeft deze plannen onthuld met de East Japan Railway Company (JR East). De joint venture stelt reizigers in staat om met cryptocurrencies te betalen voor treinkaartjes, stationswinkels en kiosken. JR East is één van de grootste treinoperators van Japan en runt zes van de 10 drukste stations van het land.

Crypto adoptie in Japan

De betrokken partijen ontvingen een exploitatievergunning voor haar DeCurret cryptocurrency exchange. IIJ verwacht dat JR East al in juni dit jaar betalingen in bitcoin kan accepteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]And a Tokyo-based company named DeCurret has become the first of the year to receive a new operating permit from the FSA. DeCurret stated that it will begin trading in five cryptocurrencies beginning in April, and has begun opening accounts as of today.[/penci_blockquote]

Lees ook: Rakuten, de ‘Japanse Amazon’ rolt in april haar cryptobeurs uit

Suica-smartcard

IIJ en JR East willen klanten in staat stellen om in cryptocurrency te betalen via de Suica-smartcard. Feitelijk de gateway tussen de fiat – en cryptowereld. Er zijn nu ongeveer 75 miljoen Suica-kaarten in omloop waarmee er in 580.000 winkels in het hele land kan worden betaald.

IIJ werkt al enige tijd aan het betalingsplatform, maar heeft de uitrol moeten uitstellen om toestemming te krijgen van de Japanse financiële autoriteit Financial Services Agency.

Bron: Cryptonews

Cryptonieuws lees je bij Bitcoin Magazine NL