Bijna 10% Indiase rijken wil investeren in bitcoin (BTC) en crypto

Bijna 10% Indiase rijken wil investeren in bitcoin (BTC) en crypto

Indiase rijken zijn op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden en bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta is één van hun belangrijkste opties. Ruim een derde (36%) van de rijken is pessimistisch over de zevende economie ter wereld de komende drie jaar, zo meldt Quartz.

De economische groei van India valt met 6,7% (!) lager uit dan de voorspelde 7,3% vanwege afnemend consumentenvertrouwen, zo meldde India Ratings & Research afgelopen week in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

India en bitcoin

Quartz baseert zich op consumentenonderzoek van het Chinese Hurun Research Institute onder (nieuwe) rijken. De gemiddelde leeftijd van de respondent was 35 jaar en 58% van de steekproef was man.

De komende drie jaar steekt deze doelgroep haar geld in vastgoed en aandelen, maar opvallend: bitcoin en cryptomunten staan op plek 4 ondanks het bovenmatig hoge risicoprofiel.

Bijna 10% Indiase rijken wil investeren in bitcoin (BTC) en crypto

Bijna de helft van de respondenten geeft toe dat ze te weinig kennis hebben over deze opkomende lange termijn investering.

Van de groep die zich wel geïnformeerd heeft, is bitcoin met 29% populair, gevolgd door ethereum (ETH, 8,7%) en Ripple (XRP, 6,8%).

De legale status van Bitcoin (BTC) en cryptomunten blijft onzeker in het land, maar van een verbod in India is voorlopig geen sprake, zo verzekerde minister Anurag Singh Thakur van Financiën vorige maand in een schrijven.

Volatiliteit

Vluchthaven of niet, volgens redacteur Ryan Todd van The Block Crypto kan de volatiliteit van de cryptovaluta afschrikkend werken.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Zo is de gemiddelde volatiliteit van bitcoin gemiddeld 12,4% gemeten over periodes van 30 dagen. Dat patroon herhaalt zich de afgelopen vijf jaar.

Bij aandelen in de S&P en goud is die volatiliteit op basis van dezelfde variabelen 2,5%. Je begrijpt dan ook de koudwatervrees bij traditionele investeerders ten opzichte van deze nieuwe asset. [/penci_blockquote]

Verenigd Koninkrijk

Een leuk feitje is dat de Indiase rijken (vastgoed in) het Verenigd Koninkrijk nog steeds als zeer aantrekkelijk beschouwen.

Qua steden zien ze Singapore én Mumbai uitgroeien tot economisch-financiële hubs ten faveure van bijvoorbeeld Hongkong.

Bijna 10% Indiase rijken wil investeren in bitcoin (BTC) en crypto

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan