Opera browser voegt Bitcoin (BTC) betalingen toe bij Android app

Webbrowser Opera heeft Bitcoin (BTC) toegevoegd aan haar cryptowallet voor de Android-app. Gebruikers met een Android toestel kunnen direct vanuit de ingebouwde wallet afrekenen met bitcoin.

Hiermee is BTC dus een betalingsoptie voor circa 350 miljoen internetters wereldwijd die Opera gebruiken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en Opera browser

Van de top vijf meest gebruikte browsers is Opera de enige met een crypto wallet integratie. Bij Chrome, Safari, Samsung en de UC Browser is het allemaal nog niet mogelijk.

Opera browser voegt Bitcoin (BTC) betalingen toe bij Android app

In juli 2018 introduceerde Opera al een ethereum wallet om in ether te kunnen afrekenen voor decentrale applicaties bijvoorbeeld.

Web 3, het nieuwe internet

Opera heeft sindsdien een ‘web 3 ready’ Android-browser, een cryptovriendelijke iOS-app en een desktopbrowser met ondersteuning voor crypto wallets.

De webbrowser Opera heeft slechts een marktaandeel van 3%, maar ze staan open voor cryptovaluta.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Charles Hamel, head of crypto bij Opera”]“Veel mensen hebben van Bitcoin gehoord en dus vinden wij het belangrijk om dit te ondersteunen om hiermee deze functie voor een grotere doelgroep mogelijk te maken.”[/penci_blockquote]

Hamel liet al eerder weten dat het bedrijf de drempel voor gebruik weg wilt nemen. Nu is het – voor het grote publiek – een opgave om af te rekenen met cryptovaluta.

Browsers en crypto

Opera is in 1995 opgericht in Noorwegen en telt naar eigen zeggen circa 350 miljoen gebruikers wereldwijd. Een van de speerpunten van het bedrijf is de speciale aandacht voor de crypto industrie.

Zo biedt het bedrijf de cryptowallet aan voor Android, Windows, Mac en Linux. Opera is genoteerd op de Amerikaanse techbeurs NASDAQ onder de ticker OPRA.

De meest spraakmakende browser in de crypto industrie blijft overigens toch de Brave browser. De Brave browser heeft meer dan 2,8 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. Hoeveel dat bij Opera is is onbekend.

Bron: Coindesk