Deze peer-to-peer bitcoinbeurs krijgt licentie van Finse toezichthouder

Deze peer-to-peer bitcoinbeurs krijgt licentie van Finse toezichthouder

LocalBitcoins heeft een licentie ontvangen van de Finse Financial Services Authority als dienstverlener van 'virtuele valuta'. Om hiervoor in aanmerking te komen, moest de peer-to-peer bitcoin beurs voldoen aan alle wettelijke vereisten van haar thuisland.

Bitcoin beurs krijgt licentie

Denk hierbij aan het voldoen van de anti-witwasregels (AML) en know-your-customer procedure (KYC). Verder zijn de antecedenten van het management en het personeel nagegaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CEO Sebastian Sonntag van LocalBitcoins licht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Finland heeft een goed functioneren samenleving, waarbij het onderlinge vertrouwen hoog is. Dat heeft ook zijn weerslag op de financiële sector dat van goede kwaliteit is en de positie van klanten goed beschermt.'[/penci_blockquote]

LocalBitcoins was onder privacygevoelige bitcoiners zeer in trek, omdat men zich niet hoefde te registreren om bitcoins met elkaar te ruilen.

Hierbij fungeert LocalBitcoins slechts als digitaal tussenpersoon, zij houden de bitcoins niet vast zoals een exchange dat doet.

Maar met het invoeren van de KYC-procedure en deze licentie, is het de vraag of de beurs uit Finland deze klantengroep gaat behouden. Of dan men haar toevlucht zoekt in alternatieven zoals HodlHodl en Bisq.

Argentinië

LocalBitcoins is met name populair in landen waarbij er hyperinflatie is opgetreden zoals Venezuela en Argentinië. Het zijn landen waarbij de overheden de touwtjes strak aantrekt. Zo is onlangs in Argentinië een verbod uitgevaardigd om bitcoin te kopen met een creditcard.

Ook mogen Argentijnen maximaal $200 per maand aan tegoeden opnemen van hun lokale bank om de dunne kapitaalreserves niet in gevaar te brengen.

Voor gebruikers van peer-to-peer beurzen is dan van belang dat ze anoniem hun tegoeden kunnen stallen in bitcoin, zonder dat de overheid in kan grijpen. Nu LocalBitcoins de schroeven aandraait, neemt de populariteit van de genoemde alternatieven toe.

Bron: Cointelegraph

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties