$2,7 miljard aan nieuwe Tether USDT geprint voor Bitcoin markt

$2,7 miljard aan nieuwe Tether USDT geprint voor Bitcoin markt

Stablecoin Tether USDT is een terugkerend item op de Bitcoin (BTC) markt. In de maand april is er tot nu toe bijna $1 miljard aan USDT bijgedrukt, zo blijkt uit een overzicht van Twitteraccount Whale Alert. Dat brengt het totaal in 2020 al op $2,7 miljard.

Het account stuurt automatisch een berichtje op sociale media, zodra er opvallende (grote) transacties op de blockchain gebeuren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tether (USDT)

Daarmee breekt de totale marktwaarde van USDT door de grens van 7,1 miljard dollar, waarmee het op plek vier staat van de markt volgens Coingecko.

Het is verreweg de meest populaire stablecoin. Vooral voor actieve handelaren is USDT de 'place to go'. Je bent namelijk niet afhankelijk van SEPA-transacties, die enkele werkdagen duren voor je euro of dollar op een exchange staat.

Beurzen zoals Binance, FTX, Kucoin en Huobi zijn aangewezen op USDT in plaats van op USD. Net zoals bij een centrale bank brengt de firma Tether Inc. de nieuwe USDT in circulatie.

Whale alerts

In 2020 is er maar liefst 2,7 miljard dollar aan USDT geprint. De maand februari was bescheiden met $120 miljoen, terwijl maart goed was voor maar liefst $1,4 miljard.

April is zogezegd goed voor bijna $1 miljard aan verse USDT, waaronder de twee transacties van 120 miljoen aan USDT, kort na elkaar afgelopen maandag 27 april.

Chief Technology Officer Paulo Ardoino was er op Twitter als de kippen bij om de transacties te verklaren. De $240 miljoen is 'slechts' bedoeld om de interne voorraad aan te vullen.

Ter verduidelijking: het bijdrukken van USDT is niet gelijk aan het bijdrukken van fiat valuta zoals de dollar of de euro. Tether Inc, gereguleerd op de Seychellen, werkt met een bank samen die ervoor moet zorgen dat elke USDT is gedekt door één USD.

Uit een nog steeds lopende rechtszaak die de staat New York tussen iFinex, het moederbedrijf van Tether én Bitfinex, heeft aangespannen, bleek dat slechts 74% van de USDT daadwerkelijk gedekt was. Daar kwam de advocaat van iFinex openlijk voor uit.

Bitcoin prijs

Of veel nieuwe USDT een goed teken is voor de Bitcoin koers, valt altijd te bezien. Op sommige beurzen is het mogelijk om met USDT een short positie te openen, bijvoorbeeld op Binance.

Mogelijk heeft de komende bitcoin halving ermee te maken dat exchanges meer vragen naar nieuwe USDT. Bang om door de voorraad heen te zijn, zodra 'fear of missing out' toeslaat?

In een recent onderzoek wijzen twee academici de manipulatie van de bitcoin prijs eind 2017 door 'toedoen' van USDT af.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers nog doorstoten naar $9.000?

Lees meer over:
Bitcoin tether usdt stablecoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties