Bitcoin in week 36: Recordtransactie 94.000 BTC, Bitcoin vs Goud, Lightning & Bakkt

Watsgeburt deze week in de wereld van bitcoin en crypto? We nemen met jullie een aantal belangrijke nieuwtjes door van week numero 36. Maakt de bitcoin koers zich op voor een hete herfst?

Bitcoin (BTC) vindt plafond bij $11.000

Bitcoin (BTC) staat op moment van schrijven op een koers weer even boven de $10.600 (+1,9% afgelopen 24 uur, red).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Analist John van Meer ziet de eerstvolgende support bij $10.200 liggen. Mocht de koers door de $10.800 breken, dan mogen we weer voorzichtig omhoog kijken, aldus John in zijn technische analyse.

Circa twee weken begon de koers bij $10.000 en de huidige koers ligt ca. $500 hoger. Voorlopig lijkt er bij $11.000 teveel weerstand te liggen.

Bitcoin in week 36: Recordtransactie 94.000 BTC, Bitcoin vs Goud, Lightning & Bakkt

Futures

De markt kijkt uit naar de opening van het bitcoin futures platform Bakkt op maandag 23 september: het storten van BTC op je account is vanaf 6 september geopend.

Net zoals bij de CME Group, is het platform is primair gericht op professionele, in de VS geaccrediteerde investeerders en niet op retail beleggers. Partijen als BitMEX en Binance richten zich primair op retail.

VanEck en SolidX wilden niet het besluit van de SEC over een bitcoin ETF afwachten en komen met een bitcoin trustfonds op de proppen.

Ook hier gaat het om grotere marktpartijen (hedge - en pensioenfondsen, red) die een aandeel in het fonds kunnen kopen, zoals bij het Grayscale Bitcoin Trust al zes jaar kan.

Transactierecord! 94.000 BTC (ca. $1 miljard) verplaatst

Deze week was een transactie ter waarde van ruim $1 miljard onderwerp van gesprek.

Volgens twitteraccount Whale Alert, die abnormale transacties op de grootste netwerken bijhoudt, ging het om de grootste transactie ooit (94.504 BTC!) in dollarwaarde ooit die niet van een cryptobeurs is.

Tokenanalyst deed dieper onderzoek op de blockchain en de transactie is te herleiden naar diverse adressen geregistreerd bij de Huobi exchange.

Een nieuw record dus voor dit adres en het netwerk van bitcoin. Wil je de wallet bekijken? Dat kan hier.

Volgens bitcoiner Max Keiser gaat het hier om bedrijven die de schatkist met bitcoin aan het vullen zijn.

Goud, zilver en bitcoin

Een van de beter gelezen was de oproep van beursveteraan Mark Mobius: 'Bitcoin krijgt alleen waarde als het gedekt is door goud'. Bij Mobius is het kernwoord vertrouwen en daarom is goud voorlopig als onderpand nodig.

Op de markt zijn er ontelbare cryptoprojecten die via een token goud of andere edelmetalen uitgeven. Maar daarmee hebben die tokens niet gelijk intrinsieke waarde.

Redacteur Job Nijsen zoomde ook in op de beursprestaties van bitcoin, goud en zilver in 2019: bitcoin verslaat met een stijging van ruim 275% de edelmetalen met vlag en wimpel.

Maar ook goud en zilver zitten in de lift met respectievelijk 18,8% en 17,5%.

Blog: Bitcoin (BTC) als geld?

Robin Heester heeft een korte geschiedenis geschreven over geld in onze maatschappij en de (toekomstige) rol van bitcoin als betaalmiddel.

Volgens hem is het tijd voor bitcoin, een combinatie van digitale schaarste en een duidelijk economisch model. Lees hier de blog van Robin!

Betaal jij al met BTC? Ja, het staat in de kinderschoenen. Zo is het ontnuchterend dat het netwerk van Dogecoin meer gebruikt wordt dan het Lightning Network.

Niettemin is de capaciteit van deze side chain één jaar gegroeid met 738%

Leestip van de Week: Bitcoin als revolutie

In een nieuw artikel 'A Most Peaceful Revolution' van de hand van Nic Carter onderzoekt hij de revolutie die bitcoin is of kan zijn.

Hij gaat ook waarom bepaalde staten bitcoin toelaten of verbieden en voegt deze kaart toe. Zo is BTC verboten in landen als Marokko, Algerije, Bolivia en Equador.

Bitcoin in week 36: Recordtransactie 94.000 BTC, Bitcoin vs Goud, Lightning & Bakkt

Bron: Wikimedia

Tweet van de Week

De Nederlander PlanB is de bedenker van het stock-to-flow model waarmee hij de trend van de bitcoin koers vrij nauwkeurig weet te voorspellen.

Bitcoin is een harde asset, net zoals goud en zilver, is het kostbaar om te maken. Bitcoin is daarnaast schaars, wordt schaarser naarmate de tijd vordert en de inflatie neemt af.

Dat doet wat met de prijs: volgens Plan B gaat de prijs richting $50.000 bij de halving van medio 2020.

Webshop: Astronaut op maan t-shirt!

Leuk nieuws! We hebben deze maand onze webshop gelanceerd, die we gestaag met merch gaan uitbreiden.

Neem alvast een kijkje! Onze eerste shirts zijn binnen en vanaf nu te bestellen. Binnenkort is bitcoin (BTC) één van de betaalopties.

Bitcoin Journaal #7: Bitcoin mining, hashrate en halving; gevolgen Brexit en DNB toezicht

Wekelijks bespreken we het nieuws op de bitcoin – en cryptomarkt in het Bitcoin Journaal.

Aanstaande woensdag 11 september staat er een nieuw Bitcoin Journaal op het programma, opgenomen in het Lisk Center te Utrecht.

Gezocht: stagair(e) marketing

Bitcoin Magazine NL zoekt voor de grootste bitcoin website van Nederland een stagiair (e) online marketing. Interesse? Neem contact op met Wessel Simons via [email protected].

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...