Anycoin Direct is derde Nederlandse Bitcoin bedrijf met goedkeuring DNB

960 totale weergaven

Het is in navolging van AMDAX en BLOX ook Anycoin Direct gelukt om de registratieprocedure bij De Nederlandsche Bank te voltooien. Dat maakt de Bitcoin beurs vandaag bekend in een persbericht.

Registratie Bitcoin bedrijven

Bitcoin bedrijven die in Nederland willen opereren moeten zich bij onze nationale centrale bank registreren. De procedures voor deze verkapte vergunning lopen al enkele maanden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gisteren mocht Anycoin Direct het verlossende woord ontvangen: ze zijn officieel geregistreerd als cryptocurrency broker bij De Nederlandsche Bank (DNB).

De DNB is de toezichthouder voor alle financiële dienstverleners die zich met Bitcoin bezig houden. Anycoin schrijft dat deze professionalisering de industrie zal helpen groeien.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We hopen dat we hierdoor meer traditionele financiële investeerders, family officers en nieuwelingen in de wereld van cryptocurrency mogen verwelkomen.”[/penci_blockquote]

Medeoprichter Julian van der Wijst noemt dat ze nu als gereguleerd platform hun diensten aanbieden binnen de opgestelde richtlijnen.

?s=28

Kritiek op wetgeving

Er is veel kritiek geweest op de Nederlandse implementatie van deze anti-witwasregels. Eerder deze week kwamen 25 Bitcoin bedrijven nog openlijk naar buiten met een statement. Ze vinden de eisen die zijn opgesteld véél te streng.

De sector moet zich voor 21 november hebben geregistreerd, terwijl dit proces onverwacht toch meer haken en ogen heeft. Waar initieel al veel kleine bedrijfjes (zoals GetBittr en Coingarden) de handdoek direct al in de ring gooiden, lijken er meer partijen in de problemen te komen.

De Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) is per 21 mei ingegaan. Er geldt voor de bestaande aanbieders een overgangsregeling van zes maanden.

Deze periode loopt deze maand op z’n eind. Van de 38 aanvragers zijn er slechts nog maar drie partijen positief uit deze procedure gekomen. AMDAX was de eerste, gevolgd door BLOX en nu dus ook Anycoin Direct.

Kamerlid Mahir Alkaya zegt dat hij namens de SP deze zaak bij een volgend financieel vragenuur aan de kaak gaat stellen.

Wil je meepraten over het nieuws en alle ontwikkelingen? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
De Nederlandsche BankDNB