Bitcoin beurs BitMEX stelt deadline: gebruikers binnen 2 weken door KYC

986 totale weergaven

Als reactie op de aanklacht van van Amerikaanse regelgevers heeft de Bitcoin derivatenbeurs BitMEX doorgeschakeld: alle klanten moeten zich zo snel mogelijk verifiëren.

Verificatie bij Bitcoin beurs

In een blogpost schrijven ze over de wijziging in hun beleid. Alle individuele en zakelijke klanten moeten zich verifiëren. De deadline die hiervoor is gesteld staat op 5 november. Als deze periode is verstreken kunnen niet-geverifieerde gebruikers geen nieuwe posities meer openen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is drie maanden eerder dan eerder (in augustus) is gecommuniceerd. Toen stond de deadline namelijk nog gesteld op februari 2021.

Vanaf 4 december 2020 kunnen deze klanten ook hun geld niet meer opnemen vanaf de beurs. Als ze dit dan toch nog willen doen, moeten ze alsnog het verificatieproces doorlopen. Het komt er dus op neer dat men nog twee weken heeft om zonder KYC hun Bitcoin van de beurs af te halen.

Als er nog openstaande posities zijn op niet-geverifieerde rekeningen, zal de beurs deze op 4 december 2020 beoordelen en contact opnemen met de eigenaar van het account.

De particuliere gebruikers moeten een ​​identiteitsbewijs met foto en een bewijs van adres uploaden, een selfie maken en een paar meerkeuzevragen beantwoorden over de oorsprong van het geld en ervaring met het traden.

Het duurt ongeveer vijf minuten dit stappenplan te voltooien. Voor zakelijke klanten geldt een iets ander proces.

Geschiedenis

Deze beslissing komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Volgens de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) opereert BitMEX zonder de juiste papieren en licenties. Ook voldoet de beurs niet aan de anti-witwasrichtlijnen van Amerika. Ook het Department of Justice (DOJ), het Amerikaanse Ministerie van Justitie zit achter de beurs aan.

Ze zouden alle basisregels voor compliance aan hun laars hebben gelapt. Zo waren ze niet officieel geregistreerd bij de beurswaakhond, een vereiste om beleggers uit de VS te kunnen bedienen. Ook is er een gebrek aan duidelijke en strenge identificatieplicht voor klanten.

Sinds dit nieuws over de aanklacht op 2 oktober naar buiten kwam, is er veel gebeurd. Zo werd de CTO Samuel Reed opgepakt en is hij weer vrijgelaten op een borgtocht van $5 miljoen. Daarnaast is Arthur Hayes per direct terug getreden als CEO van 100x Group, het moederbedrijf van BitMEX.

Om hun eigen hachje te redden hebben ze met Malcolm Wright een ervaren anti-witwas specialist aangenomen. Per slot van rekening kwam er ook nog een aanklacht bij. De Rus Dmitry Dolgov heeft een juridische claim neergelegd van $50 miljoen wegens vermeende marktmanipulatie en afpersingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEXBTC