Filipijnse beurswaakhond waarschuwt voor Bitcoin cloud mining scam

961 totale weergaven

De Filipijnse regelgever van de effectenmarkt heeft publiek een waarschuwing afgegeven tegen een cloud mining bedrijf. Het zou om een piramidespel gaan waarbij ze met mooie woorden over Bitcoin geld aftroggelen van goedgelovige gebruikers.

Mining City

Het staat bekend als Mining City en ze beloven een rendement van maximaal $92 per dag. De uitbetaling vindt vervolgens plaats in in Bitcoin Vault tokens. De Filipijnse Securities and Exchange Commission waarschuwde het publiek voor investeringen in Mining City. Je zou deze beurswaakhond kunnen vergelijken met het Nederlandse AFM.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze geven aan dat het een ongeregistreerde organisatie is. Ze mogen überhaupt geen diensten aanbieden in het Oost-Aziatische land.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Mining City is niet geregistreerd bij de SEC en werkt zonder vergunning.”[/penci_blockquote]

De financieel toezichthouder verklaarde in een persbericht dat de Mining City niet geregistreerd is bij de Commissie en opereert zonder de vereiste vergunning of autoriteit. Het mag dus geen investeringscontracten of andere vormen van securities uitgeven.

Het mining bedrijf is ook niet geregistreerd om zijn diensten aan te bieden volgens de richtlijnen voor exchanges van virtuele assets. Deze voorwaarden zijn opgesteld door de centrale bank van de Filipijnen.

De Securities Exchange Commission merkte verder op dat de manier van werkenr van Mining City bovendien heel erg lijkt op een ponzi scheme. Hierbij zijn er nieuwe investeerders nodig om ‘nepwinsten’ aan eerdere investeerders uit te betalen.

Mining City is een cloud mining bedrijf dat naar verluidt fondsen van zijn investeerders bundelt en probeert om te zetten naar block reward. Het biedt verschillende pakketten aan, vanaf minimaal $300 voor 3 TH/s tot het platina pakket van $12.600 voor 138 TH/s.

Bitcoin mining

Misschien denk je wel: waarom zijn dit soort dingen nieuwswaardig? Nou, in de praktijk blijkt dat cloud mining acties vaak oplichters betreft. Zet hierbij een beginnende Bitcoin die zich verdiept in mining (en de eurotekens in de ogen krijgt), en we komen al snel bij frauduleuze partijen terecht.

Als men merkt dat je met minen geld kunt verdienen, komt de naïviteit snel bovendrijven. En ja, je kunt wél geld verdienen aan het minen van Bitcoin. Daarvoor heb je hele goede elektriciteit nodig en hele goed ASIC’s.

Echter is dit in Nederland niet rendabel en is het een enorm risico om de oplossing te zoeken in cloud mining. Pas dus goed op! Deze oplichters zijn niet alleen in de Filipijnen actief.

Het is overigens niet de eerste keer dat de FIlipijnse beurswaakhond zich publiekelijk uitlaat over dit soort scams. Eerder voelden ze Bitcoin Revolution al aan de tand. Hier gebruikten de oplichters zelfs het gezicht van Carlos Dominguez III, de de minister van Financiën.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCscam