Sport en bitcoin: Ook Miami Dolphins gaat cryptovaluta accepteren

Verschillende professionele sportclubs, competities en atleten zijn al bekend met cryptovaluta. Al in 2014, het jaar dat de Sacramento Kings als eerste professionele sportclub bitcoin accepteerde, werd er gepraat hoe cryptovaluta als Bitcoin en Ethereum een revolutie in de sport teweeg gaat brengen.

Sportclubs, clubeigenaren en atleten gek op bitcoin

Ook Georgia Tech accepteerde in 2014 al Bitcoin. Marshawn Lynch, voormalig running back bij de Seattle Seahawks en Superbowl-kampioen, investeerde in 2015 in een blockchainbedrijf. Zijn teamgenoot, Richard Sherman, accepteerde al in 2014 Bitcoin voor merchandise op zijn website.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mark Cuban, eigenaar van de Dallas Mavericks, investeerde in zowel ether als bitcoin en de Houston Rockets hebben een sponsorovereenkomst met crypto-miningbedrijf AntPool.

Litecoin en de Miami Dolphins

Vorige week kondigde de Litecoin Foundation een samenwerking aan met de Miami Dolphins, waarbij zowel Bitcoin als Litecoin gebruikt kunnen gaan worden voor betalingen in het komende NFL-seizoen. Aliant Payments, een in Florida gevestigde betalingsverwerker, gaat de crypto-betaaloplossing ondersteunen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]Kim Rometo, de Vice President & Chief Information Officer bij de Miami Dolphins: “The Miami Dolphins are always looking for ways to enhance the fan experience, and this partnership with Litecoin provides the ability for guests to enjoy our 50/50 raffle while donating to a great cause”[/penci_blockquote]

Voetbalclubs, F-1, voetballers en boksers

Als we kijken naar Europa zien we ook verschillende voetbalclubs die zich hier aan wagen. Wat te denken van een van Frankrijk’s grootste voetbalclubs: Paris Saint-Germain, die zijn eigen cryptovaluta uit wil brengen, net als Juventus.

In het Verenigd Koninkrijk heeft eToro afspraken gemaakt met Brighton & Hove Albion F.C., Cardiff City F.C., Crystal Palace F.C., Leicester City F.C., Newcastle United F.C., Southampton F.C. en Tottenham Hotspur om sponsorbetalingen uit te voeren in bitcoin.

Ook voetballers zelf, waaronder niemand minder dan Lionel Messi, Didier Drogba en Ronaldinho, blijken toekomst te zien in cryptovaluta. Zo is Messi de icoon van de Finney blockchain smartphone en wil Ronaldinho de Ronaldinho Soccer Coin (RSC) lanceren.

Ook de bokswereld is volop mee in de cryptogekte. Topboksers als Mike tyson, Floyd “Money” Mayweather en Manny Pacquiao zitten al enkele jaren in de cryptomunten. Formule 1-team Red Bull, van ons aller Max Verstappen, is sinds begin dit jaar het eerste Formule 1-team met een sponsor uit de cryptowereld, met een partnership met FuturoCoin.

Verschillende toepassingen

Naast betalingen voor tickets, sponsordeals en merchandise zijn er vele andere mogelijke toepassingen die vandaag de dag al gebruikt worden. Zo zijn er marktplaatsen voor de wederverkoop van tickets op de blockchain.

Ook zijn er bedrijven die authenticatie van goederen en sportmemorabilia mogelijk maken met deze technologie. En wat te denken van realtime sportweddenschappen? Dat professionele sportclubs crypto accepteren in betalingen mag eigenlijk nog maar het begin heten.

Bron: Forbes

Foto: Flickr / Keith Allisson