11 voorbeelden van bitcoin (BTC) en andere cryptomunten in de sport en showbizz

Wat hebben sport en crypto met elkaar gemeen? We zien in toenemende mate dat de sportwereld met specifieke cryptomunten verstrengeld raakt. We zetten 11 voorbeelden voor je op een rij.

1. Litecoin (LTC) en UFC

Eerder dit jaar sponsorde de Litecoin Foundation de UFC vechter Askren “Funky” voor het vechtsportgala UFC 235. In zijn Ultimate Fighting Championship-wedstrijd stond hij tegenover Robbie Lawler. Askren werd deze avond als winnaar van de wedstrijd genoemd na drie minuten en 20 seconden. Cryptomunt Litecoin (LTC) spon er garen bij. Het logo van de vijfde grootste cryptomunt werd geplakt op de beroemde Octagon van de UFC.

Litecoin ontwikkelaar Charlie Lee heeft oog voor marketing, en Askren had geen betere sponsor kunnen kiezen. Litecoin zien we steeds vaker bij vecht evenementen, niet alleen bij UFC maar ook bij GLORY. Hiermee creëert Litecoin een sterke positie in de vechtsportwereld.

2. Dogecoin (DOGE)

Maar in 2014 liet Dogecoin en hun community al van zich horen. Het Jamaicaanse bobsleeteam bereikte de 2014 Olympische Winterspelen in Sotsji na het inzamelen van $ 30.000 in Dogecoin, wat een ongekend evenement was voor zowel sport- als de crypto-industrie.

De Dogecoin-community op Reddit heeft ook $55.000 aan tokens opgehaald om de auto van NASCAR-chauffeur Josh Wise in te pakken.

Ook zien we sportlegendes bezig met het promoten van cryptocurrency. Onder hen zijn boksers Floyd “Money” Mayweather, Mike Tyson en Manny Pacquiao, en tal van voetballers waaronder Lionel Messi, Didier Drogba en Ronaldinho.

3. Futurocoin

Red Bull is het eerste Formule 1-team geworden met een sponsor uit de cryptowereld. Dit is bereikt met een partnership met FuturoCoin en Red Bull Racing voor het seizoen van 2019.

4. Cryptobeurzen eToro en CoinDeal

Professionele sporters zijn langzaam aan het verwikkelen in de crypto scene en het is niet alleen de UFC en GLORY.  Vorig jaar werd cryptobeurs CoinDeal de officiële shirt-sleeve-sponsor van Wolverhampton FC, en in oktober tekende het handelsplatform eToro een deal om Tottenham Hotspur.

5. Lionel Messi en Finney blockchain smartphone

Lionel Messi die vaak wordt omschreven als de meest natuurlijk getalenteerde voetbalspeler aller tijden is de icoon van de Finney blockchain smartphone. De Finney smartphone wordt ondersteund door een Google gecertificeerde “fork” van Android,  Sirin OS.

Een Intrusion Prevention System gebruikt machine learning om de telefoon te volgen van het kernel- naar app-niveau. Deze feature kijkt naar bedreigingen, zowel online als offline, en beschermt tegen netwerk- en hostaanvallen.

6. Ronaldinho Soccer Coin (RSC)

Ronaldinho kondigde vorige jaar aan dat hij een crypto-project wilt lanceren met de titel Ronaldinho Soccer Coin (RSC). De munt is bedoeld om de ‘gemeenschappelijke munteenheid van de voetbalwereld’ te worden en biedt een platform voor weddenschappen, e-commerce en VR stadions.

7. Floyd Mayweather Jr., DJ Khaled en Centra Tech

Floyd Mayweather Jr. en DJ Khaled komen wat minder positief in beeld. De Amerikaanse toezichthouder SEC heeft  Floyd Mayweather Jr. en DJ Khaled al een boete opgelegd wegens het verzwijgen van inkomsten met het promoten van Initial Coin Offerings (ICO’s).

Beide beroemdheden zijn niet transparant geweest welke vergoedingen ze voor ICO- ‘shills’ hebben gekregen. Mayweather heeft in totaal drie ICO’s gepromoot. Hij kreeg volgens de Amerikaanse toezichthouder SEC 100.000 dollar voor de ‘shill’ voor Centra Tech.

Leuk feitje de oprichters van de ICO zijn opgepakt door SEC wegens het “opzetten van een fraudeleuze Initial Coin Offering”. De populaire DJ Khaled ontving 50.000 dollar voor het ‘shillen’ van ditzelfde project.

8. Mike Tyson en Bitcoin Direct

De beroemde bokser richtte het bedrijf op onder de naam … Mike Tyson Bitcoin! Tyson staat bekend om zijn investering in Bitcoin en hij heeft een Bitcoin-wallet geopend in samenwerking met Bitcoin Direct.

9. Snoop Dogg: bitcoin en SparkleCOIN

Snoop Dogg besloot om mensen zijn albums in Bitcoin te laten kopen. Dit was al in 2013 – de prijs was 0,3 BTC. Daarnaast ontving Snoop Dogg in 2017 1.500 SparkleCOIN als een donatie aan de Snoop Youth Football League, een organisatie die de promotie van voetbal onder jongeren ondersteunt. In 2018 verscheen Snoop Dogg ook op het XRP Community Night crypto-evenement.

10. Akon Crypto City

Geen sporter maar wel een met Grammy genomineerde rapper. Akon wilt zijn eigen cryptomunt lanceren. Onbekend is wanneer de cryptocurrency op de markt zal komen. Akon’s Akoin-onderneming moet een ware crypto-stad omvatten, Akon Crypto City genaamd, waar zaken enkel met crypto’s afgehandeld worden.

De crypto-stad zou een revolutie teweeg moeten brengen in het dagelijks zakendoen en in interactie tussen mensen. Akon Crypto City zou in de buurt van Dakar moeten verrijzen, de hoofdstad van Senegal en het land waar Akon is opgegroeid.

11. Johnny Depp en TaTaTu 

De beroemde acteur bekend onder andere voor rollen in “Pirates of the Caribbean” is een andere beroemdheid die betrokken is in de wereld van cryptocurrencies. Afgelopen herfst werd hij partner in de start van TaTaTu Blockchain. Het platform beloont gebruikers met tokens voor interactie met films en games.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!