Goedemorgen Bitcoin: Vergeten crypto schat, €266.000 ontdekt op oude telefoon

2370 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Crypto analist voorspelt sterke daling XRP koers door dit patroon

Crypto analist Alessio Rastani voorspelt dat de XRP koers sterk kan dalen. Hij heeft enkele belangrijke waarschuwingssignalen op de prijsgrafiek gezien die wijzen op mogelijke koersdalingen. Maar welk patroon ziet de analist precies?

In een video op zijn YouTube kanaal legt Rastani uit dat XRP kan dalen tot $0.13 of zelfs lager volgens de Elliot Wave Theorie. Dit lijkt op een eerdere correctie die plaatsvond in 2020. Rastani verwijst naar de prijsstijging van XRP in 2020, toen de munt werd verklaard als geen effect.

Hij merkt op dat deze stijging correctief was, wat betekent dat de prijs waarschijnlijk weer zal dalen. Voor een blijvende stijging van de XRP koers is een impulsieve rally nodig, maar Rastani denkt dat de correctieve rally van 2022 nog steeds invloed heeft.

Niet iedereen is positief over mogelijke Solana ETF: dit is waarom

Onlangs heeft VanEck een aanvraag ingediend voor het lanceren van een spot Solana ETF. Na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de SEC, is dit een belangrijk moment voor Wall Street’s interesse in altcoins. Ondanks dat deze aanvraag een groeiende acceptatie van digitale valuta’s laat zien, is niet iedereen positief over deze mogelijke nieuwe ETF.

Het Solana ETF-voorstel heeft verschillende reacties opgeroepen onder crypto experts en financiële analisten. Ondanks het enthousiasme blijven er regelgevende uitdagingen. Bloomberg’s ETF-analist James Seyffart merkt op dat hoewel het voorstel is ingediend, de afwezigheid van een formele 19b-4 indiening betekent dat de lancering waarschijnlijk niet voor midden maart 2025 zal plaatsvinden.

Pompliano ziet de ETF als bewijs dat altcoins een vaste plaats krijgen op Wall Street, wat kan leiden tot meer marktvolatiliteit en risico.

Vergeten crypto schat: € 266.000 ontdekt op oude telefoon!

Laatst hoorde ik een verhaal dat echt de kracht en het belang van crypto benadrukt. Het gaat over een man, laten we hem Tom noemen, die een verrassende ontdekking deed die zijn leven veranderde.

Dit verhaal biedt ook waardevolle lessen voor ons allemaal, vooral voor crypto-enthousiastelingen en investeerders.

Het was een gewone dag bij het kantoor van Finst, toen een 65-jarige man onverwachts binnenkwam. Het is vrij ongebruikelijk dat klanten spontaan langskomen bij een online crypto platform, maar Tom had een specifieke reden. Hij wilde één ETH storten op zijn Finst-account, iets wat normaal gesproken eenvoudig online kan worden gedaan.

Tom had twee telefoons bij zich, waaronder een zeer oude iPhone met een wallet die daarop geïnstalleerd was. Die telefoon was al jaren niet meer geüpdatet of verbonden met internet. Destijds had een vriend hem verteld dat de veiligste manier om zijn crypto te bewaren was via een zelfgehoste wallet, want “not your keys, not your coins.” Tom wist echter niet hoeveel er op zijn wallet stond, hoe hij het moest terughalen, of wanneer hij het voor het laatst had gebruikt.

De medewerker van Finst begon met het onderzoeken van de oude wallet, maar het bleek al snel onmogelijk om enige operatie uit te voeren. De wallet was zo verouderd en gebruiksonvriendelijk dat het niet legitiem aanvoelde.

Na wat onderzoek bleek dat de wallet al jaren was opgeheven. Dit maakte de taak veel ingewikkelder dan aanvankelijk gedacht.

Ondanks de uitdagingen gaf de medewerker van Finst niet op. Na diep in de wallet te hebben gegraven, vond hij een manier om de private keys weer te geven en te extraheren. Er waren er 15, verspreid over verschillende assets. Gelukkig herinnerde Tom zich de pincode die nodig was om de private keys weer te geven, hoewel niemand hem had uitgelegd wat een private key is en hoe belangrijk die is.

Samen creëerden ze een nieuwe wallet en begonnen alle keys één voor één te importeren. Bij de eerste key verscheen er € 36.000 aan ETH. Tom kon zijn ogen niet geloven. Ze gingen door met het importeren van alle andere keys en herstelden in totaal € 266.000 aan crypto.

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...