Goedemorgen Bitcoin: BTC in gevaar door snellere computers of niet?

755 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin in gevaar door snellere computers? Developer geeft antwoorden

Het protocol van Bitcoin (BTC) zou in theorie nog jaren vooruit kunnen. Zo weten we dat tot het jaar 2140 de block subsidy halveert tot maar liefst één sat per block. Maar voor we zo ver zijn, kunnen er een heleboel beren op de weg verschijnen die Bitcoin pogen te stoppen.

Denk aan een keihard verbod, de komst van quantum computers, verdeeldheid in de communities met hard forks tot gevolg of een tekort aan transactie (fees).

Op Twitter is er nu een nieuw ‘gevaar’ dat veel aandacht krijgt. De anonieme twitteraar MasterChangz prikkelde de Bitcoin community met de boodschap: de ‘dagen van Bitcoin zijn geteld’. De reden? De aankomende verbetering van computers.

‘Argentinië verscherpt controle op kopen Bitcoin (BTC) met peso’

Argentinië heeft haar controles op de Bitcoin (BTC) handel fors aangescherpt. Naar eigen zeggen om witwassen te bestrijden. Maar volgens criticasters speelt er een ander motief: Bitcoin als middel om peso om te wisselen in Amerikaanse dollars.

In een reportage van Decrypt is beschreven hoe de overheid haar controle op de Bitcoin handel heeft verscherpt.

Net zoals in Nederland controleert de Financial Information Unit (FIU) of (verdachte) Bitcoin transacties voldoen aan de anti-witwasregels.

De FIU zegt meer informatie in te willen winnen over de ‘personen en bedrijven die zich met Bitcoin handel bezighouden’.

De scope is héél breed: banken, creditcardmaatschappijen, bitcoin beurzen en fondsen. Zelfs retailers die Bitcoin accepteren zoals kunstgalerieën en sportcentra kunnen controles verwachten.

Dat betekent o.a. dat alle valutastromen naar Bitcoin beurzen onder verscherpte controle staan. Vertrouwt de FIU een transactie niet, dan neemt men contact op met de broker of beurs.

Bitcoin (BTC) transacties weer 50% goedkoper door herstel netwerk

Bitcoin (BTC) transacties zijn de afgelopen vijf dagen gemiddeld weer 50% goedkoper geworden. Daarmee is een tijdelijk einde gekomen aan de opstopping in de mempool.

Het is een trendbreuk met vorige week, toen we nog meldden dat transacties 2000% duurder waren geworden.

Bij een bitcoin transactie hoort ook een transactievergoeding. Maar als gebruiker mag je dat zelf bepalen, in tegenstelling tot een bank of betaalverwerker die (doorgaans) met vaste tarieven werken.

Hoe meer je betaalt (per byte), hoe sneller je transactie verwerkt is. Betaal je namelijk meer, dan ben je interessanter voor een miner om je transactie in een block ‘mee te nemen’.

In de onderstaande grafiek, gebaseerd op data van Bitinfocharts, zijn de gemiddelde kosten met 53% gedaald. Van gemiddeld $6.64 naar $3.06.

Het zijn gemiddelden: betaal je meer, dan is de kans groter dat je vooraan de rij staat.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...