Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van donderdag 12 december

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

‘Bitcoin is een once in a lifetime event, we moeten ons niet laten wegjagen’

In deze nieuwe Hup Bitcoin Podcast afleveringen praten we met Martijn Wismeijer over het ondernemen in de bitcoin wereld. Wismeijer is al sinds 2010 bezig met bitcoin (BTC) en is met recht een oldskool bitcoiner te noemen.

Tegenwoordig is hij actief als marketing manager bij General Bytes. Dat bedrijf is marktleider op het gebied van bitcoin pinautomaten.De fabrikant verkocht al meer dan 3.000 automaten en dat aantal groeit gestaag.

Beluister hier de podcast Hup Bitcoin #2

Deze Duitse internetbank, gesteund door ABN AMRO, gaat bitcoin (BTC) opslaan

Het Duitse fintechbedrijf SolarisBank betreedt de cryptomarkt met een custody oplossing. De internetbank wil voor grotere institutionele klanten ‘digitale assets’ gaan opslaan zoals bitcoin (BTC) en ethereum.

Saillant detail: het Nederlandse ABN AMRO heeft een onbekend minderheidsaandeel in het bedrijf, net zoals VISA en Santander. Al in 2017 sloot ABN-dochter Moneyou (wie kent het nog?) een partnership met de Oosterburen.

Je bitcoins veilig opslaan, breng een bezoekje aan de website van Ledger!

6 vragen aan de DNB: ‘We kunnen klantendata delen met belastingdienst’

Vanaf volgend jaar gelden er strengere regels voor alle cryptobedrijven in Nederland die bitcoin (BTC) kopen of verkopen. De Nederlandsche Bank (DNB) is toezichthouder. Wij stelde de centrale bank zes vragen over de nieuwe regels.

In de praktijk zorgen de nieuwe regels voor het anti-witwasbeleid (Wwft– en AMLD5) voor meer werk voor cryptobeurzen en andere aanbieders. Zij moeten meer data verzamelen van hun klanten.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...