Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van dinsdag 17 december

344 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin (BTC) on-chain transacties nemen af, aantal Lightning nodes groeit

Het aantal on-chain transacties van bitcoin (BTC) neemt sinds juni af. De prijs van bitcoin stond deze zomer nog op een prijs van $13.800, maar kelderde daarna naar het huidige prijspunt rond de $7.000.

Het aantal transacties kende in oktober nog een piek, toen bitcoin weer eventjes de $10.000 raakte.

Je bitcoins veilig opslaan, breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Bitcoin (BTC) futures op BitMEX populairst in Europa

De handel in bitcoin (BTC) futures op BitMEX is het populairst in Europa. Dat blijkt uit de volumes van de derivatenbeurs. Tijdens de standaard werkuren in Europa kent de handelsplaats het hoogste volume.

Europese handelaren lijken de weg naar deze derivaten dus steeds meer te vinden. Via BitMEX kun je je als investeerder blootstellen aan de prijsbewegingen van bitcoin zonder zelf BTC te kopen.

Nederlandse cryptobedrijven Simplecoin en Chopcoin stoppen vanwege anti-witwasregels

Nog twee Nederlandse cryptobedrijven stoppen noodgedwongen vanwege Europese anti-witwasregels. Het gaat om crypto mining pool Simplecoin en het bitcoin gaming platform Chopcoin.

Het zijn twee nieuwe slachtoffers van de anti-witwaswet die per 10 januari 2020 in werking moet gaan treden.

Op de website van Simplecoin en hun Telegram-kanaal staat de melding dat de mining pool per 1 januari 2020 stopt. Deze melding staat ook op hun Telegram-kanaal. De voornaamste reden om te stoppen is vanwege privacy-overwegingen:

‘Het minen van bitcoin moet voor iedereen beschikbaar zijn. Daarom weigeren we de privacy van onze gebruikers in gevaar te brengen’.

Interview Arthur Stolk, managing director Icoinic

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...