Disclaimer
Wanneer je via affiliate links in onze content een aankoop doet, kunnen wij een commissie verdienen zonder extra kosten voor jou. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Russische centrale bank: ‘Fraudeurs hebben liever cash dan cryptomunten’

1205

Fraudeurs incasseren veel vaker cash geld als beloning en ‘amper of nauwelijks’ cryptomunten. Dat stelt Artem Sychev, een hoge veiligheidsambtenaar bij de centrale bank van Rusland, tegenover persbureau TASS.

Fraude en cryptomunten

‘Fraudeurs maken niet van grote hoeveelheden cryptomunten gebruik. Ze willen gewoon cash geld als beloning hebben’. Hij voegt daaraan toe dat fraudeurs normaliter hun gestolen tegoeden incasseren bij een pinautomaat van een bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Afgelopen week liet de Russische minister van Financiën Alexei Moiseyev doorschemeren dat het land (ca. 150 miljoen inwoners, red.) de handel met cryptovaluta gaat toestaan. De Doema, de ‘Russische Tweede Kamer’, bespreekt het wetsvoorstel ‘On Digital Financial Assets’ (DFA) nog deze maand.

Ook overweegt de centrale bank een eigen cryptoroebel in het leven te roepen, maar dat lijkt vooralsnog een lange termijn project te zijn.

Bron: The Block Crypto

Wij hanteren een strikt redactioneel beleid dat gericht is op feitelijke nauwkeurigheid, relevantie en onpartijdigheid. Onze content, gecreëerd door vooraanstaande experts uit de industrie, wordt nauwgezet beoordeeld door een team van ervaren redacteuren om te zorgen voor naleving van de hoogste normen in rapportage en publicatie.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Array
(
    [0] => 215807
    [1] => 218092
    [2] => 218585
    [3] => 216389
    [4] => 217574
)