Wall Street veteraan Novogratz snijdt in personeelsbestand cryptofonds

1009 totale weergaven

Cryptofonds Galaxy Digital moet noodgedwongen inkrimpen. Dertien mensen komen op straat te staan, 15% van het totale personeelsbestand. Dat maakt Coindesk bekend op basis van bronnen dichtbij de New Yorkse firma.

Cryptofonds ontslaat 15% personeel

Het fonds is in 2018 opgericht door Wall Street veteraan Michael Novogratz. Ze investeren namens klanten (family offices, nieuwe rijken) in liquide assets zoals bitcoin en andere cryptovaluta handelt. In ruil voor die handelsservice en rendement ontvangt men een vergoeding.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast steken ze direct kapitaal in startups, zoals bijvoorbeeld leenplatform BlockFi en het futuresplatform Bakkt.

De ontslagen vielen al vorige maand over de hele linie: asset management, trading en advies. Niettemin blijft elke afdeling gewoon doordraaien, want de firma telt nog steeds tachtig man personeel.

Bronnen die Coindesk aanhaalt wijzen op een “standaard-procedure” om aan het einde van een boekjaar de balans op te maken. Een andere bron wijst erop dat Galaxy de markt heeft overschat. Namelijk, er is teveel personeel in 2019 aangesteld. Novogratz voorspelde in 2018 een “ommekeer” in de markt.

Maar juist in de tweede helft van 2019 vond een scherpe correctie plaats. Novogratz verklaarde aan nieuwszender CNBC zelf wel tussen de $13.000 tot $14.000 te hebben verkocht.

Saillant is dat de reorganisatie ook plaatsvond vóór de recente opleving van de bitcoin prijs. Sinds medio december 2019 is de prijs van BTC met ruim 50% gestegen. Galaxy wil geen commentaar geven op het nieuws.

Verlies

Opgericht in 2018 na het hypejaar 2017, heeft het Galaxy Digital fonds van Novogratz tot nu toe vooral verlies geleden. In het derde kwartaal is er voor 68 miljoen dollar verlies gedraaid, iets minder dan het jaar ervoor (77 miljoen dollar). Zo blijkt uit hun kwartaalrapportage (PDF).

Omdat het fonds genoteerd staat aan een Canadese beurs, moet het in het openbaar verslag uitbrengen over de bedrijfsresultaten.

In de eerste negen maanden van 2019 wist Galaxy wél winst te maken: 58 miljoen dollar. Mede dankzij de opwaartse trend van bitcoin in de periode april tot en met juni 2019.

Het fonds handelt vooral in liquide assets zoals bitcoin en ether. Novogratz heeft vooral met ether verdiend door in 2016 vroeg grote hoeveelheden in te kopen.

Maar Galaxy heeft ook een aandeel in Ripple, leenplatform BlockFi, blockchainonderzoeker CipherTrace, futuremarkt Bakkt en Silvergate Bank.

Lees meer over:
Novogratz

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd